Persoonlijke verhalen

Waar je blij van wordt is voor iedereen anders. Maar een eigen plek waar je past, gezien wordt en de kans krijgt te groeien; dat zijn thema’s die telkens weer opduiken. Succes blijkt daarbij opvallend vaak het resultaat van hoe je met tegenslagen om gaat. Dat levert verhalen over werkgeluk op die het vertellen meer dan waard zijn.

Kevin Janssen

Kevin Janssen werkt sinds juli 2021 bij Trigion Brand- en Beveiligingstechniek in Amsterdam. Als servicemonteur onderhoudt hij onder andere inbraakpreventiesystemen, brandmeldinstallaties en systemen voor toegangscontrole. “Hiervoor werkte ik bij een bedrijf gespecialiseerd in camerasystemen. Bij Trigion leer ik ook met veel andere systemen werken. Dat vind ik geweldig, ik hou van de afwisseling.”

Jonge dame staat geposeerd voor de camera in trappenhuis

Mensen met capaciteiten en ambitie krijgen binnen Facilicom Group alle kansen om door te groeien of hun carrière een andere wending te geven. Annouk van der Kraan is zesentwintig jaar, begon als stagiaire bij DeZorgCentrale en is nu junior adviseur Kwaliteit bij Incluzio. Annouk vertelt over haar carrièrepad binnen Facilicom Group.

Mannelijke beveiliger van Trigion in uniform poseert voor de camera.

Trigion-beveiliger Ben Kuyl werkt op het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam: een plek die 24/7 in beweging is. Ben vertelt meer over zijn werk en werkplezier.

Collega bij Breijer staat geposeerd voor de camera

Jubilaris van 2019 Michel Maassen werkt bij Breijer en zorgt ervoor dat de instalaties van klanten optimaal blijven werken. In deze video vertelt Michel over zijn werk en werkplezier bij Breijer.

Collega bij Gom staat in zakelijke kleding op de trap

Mensen met capaciteiten en ambitie krijgen binnen Facilicom Group alle kansen om door te groeien of hun carrière een andere wending te geven. Lara Bres (26) klom in twee jaar tijd op tot rayonmanager bij Gom en vertelt hoe zij deze kans heeft gepakt en hoe dit bijdraagt aan haar werkplezier.

Vrouwelijke schoonmaakster van Gom poseert voor de camera.

Jubilaris van 2019 Imren Agirbas werkt voor Gom bij de TU Delft. Imren vertelt meer over haar werk en werkplezier bij Gom in deze video.

William van Olst werkt als teamleider security bij Trigion en is winnaar van de V-factor 2020. De V-factor is een initiatief van partners in de beveiligingsbranche en bedoeld om beveiligers die uitblinken in hun vak in het zonnetje te zetten. Voor William kwam de prijs compleet onverwacht. In al zijn bescheidenheid, en na het lezen van het juryrapport, kan hij inmiddels wel begrijpen dat hij de winnaar is. Maar, hij vindt het vooral een grote eer dat zijn team hem genomineerd heeft.

Lees meer

Vrouw met bril kijkt in de camera

Jubilaris van 2019 Jorica Wassenaar werkt voor Axxicom thuishulp. Haar enthousiastme is al 12,5 jaar een warm hart in de zorg. In deze video vertelt Jorica meer over haar werk en werkplezier.

Bekijk de video

Jubilaris van 2019 Ariska Kuijpers werkt als Juridisch medewerker bij Facilicom Group. Ariska vertelt meer over haar werk en werkplezier bij Facilicom.

Bekijk de video

Jubilaris van 2019 Berry Janssen werkt al 40 jaar bij Trigion en is op dit moment werkzaam als retail beveiliger in Tilburg en omstreken. Berry vertelt meer over zijn werk en werkplezier bij Trigion.

Bekijk de video

Sinds 2018 is Tim Platteel (27) trainee bij Facilicom Group. Hij ervaart het traineeship als een geweldige kans om zichzelf te ontwikkelen en om te ontdekken wat écht bij hem past. “Facilicom geeft trainees de ruimte en de vrijheid om zich te ontwikkelen. Dat alleen al is voor mij een vorm van werkgeluk.”

Lees meer

Het woord negativiteit komt in het woordenboek van Gabriela Smit (42), Objectleidster Gom Hospitality, niet voor. Deze optimistische Roemeense geniet met volle teugen van het leven. Elke dag gaat ze vrolijk naar haar werk en komt net zo opgewekt weer thuis. Wat is haar geheim? “Ik heb veel geluk in het leven”, zegt Gabriela stralend. “En als je geluk hebt, wordt alles leuker.”

Lees meer

“Als je harde werken wordt beloond, dat is voor mij puur werkgeluk”, zegt Stefan Wiers (24), Relatiemanager Zorgcentrales bij Incluzio. “Laatst nog haalden we met ons uitgebreide voorstel de volgende ronde in een offertetraject, daar geniet ik echt van.”

Lees meer

Vier jaar werkt Saskia Strobos nu als Security Host bij Trigion. Met drukke dagen en een intensieve werkplek, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Ter Apel, zou je kunnen denken dat Saskia een zware baan heeft. Maar daar denkt Saskia zelf heel anders over. “Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk en geniet ik er ook echt van. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu een vast contract heb en voorlopig kan blijven doen wat ik het liefste doe”, zegt een stralende Saskia.

Lees meer

"Ik ben vaak genoeg benaderd voor een andere baan, maar ik heb voor allemaal bedankt. Trigion blijft voor mij de aantrekkelijkste werkgever.” Rien Romein, Monteur Service & Onderhoud bij Trigion, zegt het zonder enige aarzeling over het bedrijf waar hij inmiddels al 11 jaar werkt. “Trigion gaf mij een kans op het moment dat ik het nodig had en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Los daarvan, is het natuurlijk ook gewoon een fijne werkgever.

Lees meer

Al 15 jaar prijst Jolijn van den Hengel (43), Head of Corporate Innovations & Special projects Facilicom Belgium, zich gelukkig met haar werk bij Facilicom. “Ik heb bij Facilicom zoveel verschillende kansen gekregen en ik werk er met zulke fijne mensen, dat ik nooit overwogen heb om een overstap te maken”, zegt Jolijn opgewekt. Zelfs de reistijd van dik drie uur per dag die zij tegenwoordig heeft, doet geen afbreuk aan haar werkgeluk. “Nou, heel soms dan”, lacht Jolijn, “als het slecht weer is en druk op de weg.”

Lees meer

Fluitend fietst Harrie Dabrowski (59), beveiliger bij Trigion voor Vodafone/Ziggo in Maastricht, bijna elke dag 32,5 kilometer naar zijn werk, en fluitend fietst hij weer 32,5 kilometer naar huis. En dat al meer dan twintig jaar. “Omdat ik fietsen heel leuk vind, maar ook omdat het me meezit in het leven. Ik heb dan ook zelden echt een slechte dag. Al gebeuren er ook wel eens minder leuke dingen op mijn werk.”

Lees meer

Zeg je werkgeluk, dan zeg je Brigitte Silvis (50). Als ambassadeur Werkgeluk, Trainer/Coach Hospitality en Coördinator Opleidingen, wakkert zij binnen Gom dagelijks het werkgeluk van haar collega’s aan. En daarmee indirect ook het werkgeluk van klanten. “Werkgeluk begint bij trots zijn op jezelf en het werk dat je doet”, verduidelijkt Brigitte het concept, “want Happy people make happy people.”

Lees meer

Al 32 jaar is Andreas Leenders (62) glazenwasser bij Gom in Limburg en hij doet niks liever dan dat. “Heerlijk vrij en lekker buiten zijn, wat wil een mens nog meer?”, zegt Andreas met een onvervalst Limburgs accent. Momenteel is Andreas herstellende van een knieoperatie, maar hij kan niet wachten tot hij weer aan het werk gaat. Al is het een stuk minder uitdagend dan vroeger.

Lees meer

Als thuishulp van Axxicom bezorgt Nanja Marcus-Teisman (32) velen dagelijks een geluksmomentje. “Ik kom om te helpen in de huishouding, maar het is veel meer dan dat”, zegt Nanja. “Voor sommige cliënten ben ik de enige die langskomt in een week. Dat maakt het ook zulk dankbaar werk, dat je echt iets voor mensen kunt betekenen.”

Lees meer

Voor Joey Griffin (27) is het snel gegaan. Wat begon met een bijbaan als schoonmaker bleek aanleiding voor een verrassende carrièrestap. Ook nu, als rayonleider bij Gom Hospitality, is hij niet uit-ontwikkeld. “Ik zoek graag de weerstand op om bij te leren.”

Lees meer

Je moet sterk zijn in het leven. Dat is een afspraak die Ariana Karta (32) met zichzelf gemaakt heeft. Vijf dagen werken in de catering combineert ze met de zorg voor haar dochtertje. “Als we samen genoeg hebben is het goed.”

Lees meer

Voor Lale Mageramova (30 jaar) staat werkgeluk gelijk aan locatiegeluk. Ze werkt inmiddels drie jaar op de UWV-locatie aan de Delflandlaan in Amsterdam en twee jaar als beveiliger bij Trigion. “Ik heb ook op andere locaties gewerkt”, vertelt Lale, “maar Delflandlaan is echt mijn stekkie. Hier voel ik mij thuis.”

Lees meer

Als Gerard Hollink (60) in de buurt is, dan weet je dat er bier aan te pas komt. Let wel: het zijn de tapinstallaties van cafe’s, restaurants en andere horecabedrijven in en rond Enschede die op zijn aandacht kunnen rekenen. Al sinds Tapwacht werd opgericht is hij erbij. Zesendertig jaar later is daar die lastige vraag: afbouwen, hoe doe je dat?

Lees meer

Zelfvertrouwen, dat is wat Cor Norder (44) zijn kinderen vooral wil meegeven. “Kies wat je leuk vindt en ga ervoor. Ik zeg het vaak tegen ze, misschien wel te vaak”, lacht Cor, al is dat volgens hem bijna niet mogelijk. “Had iemand het vroeger maar eens tegen mij gezegd, dan had ik heel andere keuzes gemaakt.”

Lees meer