Het werkgeluk van Cor Norder

Aandacht voor talentontwikkeling

Cor is Coördinator Beveiliging bij Trigion en werkt al 12 jaar met veel plezier in de objectbeveiliging. Maar als het aan hem gelegen had, was hij daarmee al veel eerder begonnen. “Op school keek ik meer uit het raam dan dat ik naar de leerkracht luisterde”, blikt Cor terug op zijn jeugd. “Niet dat het me niet interesseerde, maar ik zag van veel dingen het nut niet in; ik overzag het niet. En op steun uit je omgeving hoefde je vroeger ook niet echt te rekenen. Dat is nu heel anders, er is nu veel meer aandacht voor talentontwikkeling.”

Lang genoeg gewacht

Op zijn 32e besloot Cor dat het tijd was om zijn eigen talenten te ontwikkelen. “Ik had al lang genoeg gewacht en te vaak gedacht ‘dat komt later wel’. Ik stopte met het productiewerk dat ik deed en maakte de overstap naar de beveiliging.” Drie dagen nadat Cor zijn opleiding voltooid had, kon hij al als beveiliger aan de slag bij de mobiele surveillance Eemshaven-Delfzijl. “De beste stap in mijn loopbaan tot nu toe.”

Je werkt nooit alleen

Alleen zijn moeder heeft er volgens Cor nog moeite mee dat hij nu beveiliger is. En dan ook nog eens bij zo’n gevoelig object als het azc. “Er bestaat toch nog vaak een verkeerd beeld van het beveiligingsvak”, licht Cor de reactie van zijn moeder toe, “alsof we allemaal ‘sportschooltypes’ zijn die graag de confrontatie aangaan. Juist het tegenovergestelde is waar: als beveiliger probeer je altijd zo rustig mogelijk te blijven en een confrontatie te vermijden. Wat ook vaak vergeten wordt, is dat je nooit alleen werkt maar altijd in een team van collega’s, en in mijn geval ook ketenpartners zoals Vluchtelingenwerk en de Vreemdelingenpolitie. Je doet het echt samen.”

Ik heb geleerd om meer voor mijzelf te kiezen

Cor heeft de wereld wel zien verharden sinds hij twaalf jaar geleden met beveiligingswerk begon. “Mensen zijn verbaler geworden en reageren feller. Toch blijf ik altijd rustig en behandel iedereen met respect.” Met de onregelmatige werktijden die bij het vak horen en een druk sociaal leven, heeft Cor wel geleerd om de balans werk-privé goed te bewaken. “Ik kies meer voor mijzelf dan ik vroeger deed, dat is ook nodig. Bij het azc maak je soms ingrijpende dingen mee en daar kan je beter mee omgaan als je goed in je vel zit. Ik besteed dan ook meer tijd aan hobby’s en blijf me ontwikkelen. Ik kan wel zeggen dat ik het echt goed voor elkaar heb: ik heb een prachtig gezin, fijn werk en sinds kort een nieuw, vrijstaand huis. Dat had ik vroeger echt niet durven dromen.”

 

Heb je als collega zelf een mooi persoonlijk verhaal te vertellen?

Ken je of ben je een collega die graag meer wil vertellen over jouw werkgeluk, dan houden wij ons graag aanbevolen. Mail ons op happy@facilicom.nl