Nieuws & media

Bekijk het nieuws en actuele ontwikkelingen binnen Facilicom Group, haar branches en bedrijven.
 

groepsfoto jubilarissenavond 2022
Facilicom Group
Nieuws

550 mensen te gast op jubilarissenfeest Facilicom Group

Facilicom Group zette afgelopen donderdag ruim 550 gasten in het zonnetje tijdens het jubilarissenevent in het Beatrix Theater in Utrecht. Dit jaar zijn er 350 medewerkers 12,5 jaar in dienst, 115 personen 25 jaar en maar liefst 9 vieren een 40-jarige jubileum.

Elektrische auto die wordt opgeladen
Facilicom Group
Nieuws

Ruim 12,5% van wagenpark Facilicom Group is elektrisch

Eind september was 12,5 % van de bedrijfsauto’s van Facilicom Group elektrisch. Met andere woorden ruim 241 auto’s van de totaal 1.931 auto’s van het wagenpark van Facilicom Group wordt elektrisch aangedreven. 

Facility Management Nederland
Facilicom Group
Nieuws

FMN & Facilicom Nieuwjaarsreceptie 10 januari

Op dinsdagmiddag 10 januari vindt de fysieke nieuwjaarsreceptie van FMN en Facilicom Group plaats. Vorig jaar waren we nog genoodzaakt om de receptie digitaal te laten plaatsvinden, maar dit jaar kunnen we weer samen een toast uitbrengen.

Nationale Klimaatweek
Facilicom Group
Nieuws

Facilicom Group klimaatsupporter Nationale Klimaatweek

Gisteren (31 oktober) startte de Nationale Klimaatweek. In deze week laat het hele land zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt en nog moeten gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Facilicom Group is Klimaatsupport van deze week. 

Pieter Zeestraten
Facilicom Group
Blog

Pieter Zeestraten: ‘Duurzaamheid is voor ons geen hype’

Computers, telefoons en servers. Ze zijn onmisbaar voor een bedrijf. Maar: IT is ook een van de grootverbruikers van energie. Hoe kan je de negatieve impact van bijvoorbeeld computergebruik beperken? Pieter Zeestraten, CIO bij Facilicom vertelt erover.

Albeda Next
Facilicom Group
Nieuws

Facilicom Group present op AlbedaNext

Donderdag 20 oktober presenteerde Facilicom Group zich tijdens AlbedaNext aan ruim 200 studenten van het Albeda College in Rotterdam. Verschillende recruiters van Facilicom Group presenteerden​ workshops.

Temperatuurmeter
Facilicom Group
Nieuws

Temperatuur kantoren Facilicom Group naar 19 graden

In april heeft de overheid opgeroepen om de thermostaat thuis op maximaal 19 graden te zetten om zodoende energie te besparen. In navolging van deze landelijke oproep heeft Facilicom Group de temperatuur van de kantoren aangepast.

Onthulling logo
Facilicom Group
Nieuws

Facilicom Group en partners starten met Albeda Hospitality Innovation Campus

De hospitality sector heeft behoefte aan groei van het arbeidspotentieel. De Hospitality Innovation Campus (HIC) is een initiatief waarbij werkveld, onderwijs en overheid samen leren en innoveren.

Diversity day
Facilicom Group
Nieuws

Vier Diversity Day

Vandaag, dinsdag 4 oktober, is het DiversityDay. Op deze dag organiseren bedrijven verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie. Wij ondersteunen dit initiatief van de SER van harte.

Wendy Aendekerk
Facilicom Group
Nieuws

Nieuwe HR-directeur Facilicom Group Wendy Aendekerk: ‘Onze medewerkers maken iedere dag het verschil’

Vanaf 1 juni is Wendy Aendekerk de nieuwe HR-directeur van Facilicom Group. Zij stapte over van Ordina, waar ze HR-directeur was. 

Week van het Werkgeluk
Facilicom Group Facility Management
Nieuws

‘Werkgeluk is dit jaar extra belangrijk’

In de week van 19 tot en met 25 september 2022 vindt de vijfde editie van de Week van het Werkgeluk plaats. Facilicom Group geeft met verschillende initiatieven en acties opnieuw aandacht aan deze bijzondere week.

Werkgeversservicepunt groepsfoto
Facilicom Group
Nieuws

Samenwerking Facilicom Group en WSP HR formeel beklonken

Op 30 augustus tekenden Wendy Aendekerk (Facilicom Group) en Wieke den Hollander(Werkgeverservicepunt Holland-Rijnland) een samenwerkingsovereenkomst. 

Facilicom, UWV en Landelijk Werkgeversservicepunt heffen glas op samenwerking.
Buitengewoon
Nieuws

Samen optrekken en participeren op arbeidsmarkt

Op 7 juni hebben drie partijen hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst om meer mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren aan het werk te helpen: Facilicom Group, het UWV en het Landelijk Werkgeversservicepunt.

MBO traineeship Facilicom Group
Facilicom Group
Nieuws

Facilicom Group lanceert nieuwe editie van mbo-traineeship

Mbo’ers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een traineeship bij Facilicom Group. Het tweejarige programma dat in september start, biedt plek aan vijftien talenten die op verschillende plekken bij het bedrijf aan de slag gaan. Ze doen veelzijdige praktijkervaring op en krijgen trainingen en...

een rij elektrische auto's van Facilicom Group staan op het parkeerdak van Facilicom
Facilicom Group Duurzaam
Nieuws

CO2-emissies Facilicom Group 2021: goede resultaten maar geen reden tot verslappen

In 2021 heeft Facilicom Group mooie resultaten bereikt in het terugdringen van CO2 en lopen we in lijn met de gestelde doelen. Maar om de doelstelling voor 2030 te behalen zullen er zo nodig maatregelen aangepast moeten worden.