Facilicom Foundation

Facilicom werkt elke dag aan een betere leefomgeving voor iedereen. Een omgeving waar we kunnen doen wat we willen doen: wonen, werken, leren, zorgen, recreëren of sporten. Maar niet altijd is die betere omgeving voor ieder mens vanzelfsprekend.

Maatschappelijke betrokkenheid heeft ons altijd al gekenmerkt. Als familiebedrijf zijn we van oudsher betrokken bij de samenleving. Met de Facilicom Group Foundation geven we op een andere manier uiting aan die betrokkenheid: door initiatieven op te starten en te ondersteunen die bijdragen aan een leefomgeving voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Actueel

Mintgroene achtergrond met een sneeuwlandschap met sneeuwpoppen en kerstbomen.

Decemberacties

Ook dit jaar heeft de Facilicom Foundation de decemberacties in gang gezet, zoals deze oude bekende 'Kleine bijdrage, Groot gebaar' of een inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Het beeldmerk van de Facilicom Foundation Update

Facilicom Foundation Update 2-2023

In deze tweede Update van 2023 komen de andere 5 maatschappelijke partners aan het woord. Zij vertellen welke uitdagingen zij zien op het gebied van armoede en welke impact zij maken en hebben gemaakt.

Feiten en cijfers van 2022

Facts & Figures 2022

Wat hebben we met de Facilicom Foundation in 2022 kunnen betekenen? In deze infographic laten we het je zien.

Word jij Foundation Fan?

Een dame houdt haar hand op met daarop staand het embleem 'Ik ben Foundation Fan'

De Facilicom Foundation is op zoek naar Fans. Ben jij iemand met het hart op de goede plek en weet anderen te inspireren tot maatschappelijke betrokkenheid? Dan zoeken wij jou!

Ook je steentje bijdragen?

De Facilicom Foundation zet zich dagelijks in om een inspirerende leefomgeving voor iedereen te bewerkstelligen. Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Stuur ons een e-mail en meld je aan als vrijwilliger. Dan kijken we samen waar jij je kan inzetten. We hebben meerdere doorlopende projecten, het hele jaar door. Voor deze activiteiten kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken, soms zelfs voor een langere periode. Zo kan je je aanmelden als voorlezer bij de VoorleesExpress. Of help je een handje bij een bijeenkomst van het Alzheimer Café. Maar ook bij Het Babyhuis kunnen ze de extra handjes goed gebruiken. Bijvoorbeeld als verhuiskracht, klusjesman of -vrouw óf als taalmaatje.

 

Projecten

Meisje zit voor boekenkast en lacht naar de camera.

Partnerprojecten

We ondersteunen verschillende projecten van onder andere ‘t Babyhuis en de Voedselbanken. Lees meer over onze partnerprojecten.

Vrolijk meisje op schommel die in de camera kijkt

Projecten van collega's

Je kunt bij de Facilicom Foundation een ‘eigen’ project aandragen. Inspiratie nodig? Bekijk de projecten van collega's die je al voor gingen!

Vrouw staat in kringloopwinkel met doos met spullen erin.

Steun aanvragen

Ken jij een inspirerend doel, project of initiatief in je eigen omgeving dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Laat het ons weten! 

Locatie hoofdkantoor Facilicom Foundation

Algemene contactgegevens

Bezoekadres: Karel Doormanweg 4, 3115 JD Schiedam
Postadres: Postbus 144, 3100 AC Schiedam
Telefoon:(088) 298 60 24
E-mailadres: info@facilicomfoundation.nl
Kvk-nummer:70990158

Nieuws, blogs en cases