Het werkgeluk van Ariana Karta

‘Onafhankelijk dankzij m’n baan’

Je moet sterk zijn in het leven. Dat is een afspraak die Ariana Karta, cateringmedewerker Facilicom (32) met zichzelf gemaakt heeft. Vijf dagen werken in de catering combineert ze met de zorg voor haar dochtertje. “Als we samen genoeg hebben is het goed.”

Voor Ariana duurde het even om uit te vinden wat voor werk er goed bij haar past. “Na mijn opleiding ging ik de administratie doen bij twee verschillende bedrijven in de accountancy. Dan moest je hakken aan, dat alleen vond ik al vreselijk. Je zat daar heel de dag op een stoel, met pijn aan je ogen van het kijken op een scherm. En dan had ik ook nog heel de dag honger”, vertelt ze lachend over haar eerste baan. Een kantoorbaan, nee, dat was blijkbaar geen goed plan.

Rijkskantoor B30

“Twee jaar geleden kwam de vraag of ik voor Facilicom wilde komen werken. Op een bijzondere locatie in Den Haag, namelijk het gerenoveerde rijkskantoor B30. Ik keek natuurlijk meteen waar dat was, bleek het dichtbij mijn huis te zijn. Dat was een cadeautje, want ik moet de dingen zelf regelen. Heb ik veel reistijd dan kan ik niet snel bij m’n kleine zijn”, legt de alleenstaande moeder uit. “Stilzitten kan ik niet. Wat ik fijn vind aan dit werk is dat ik de hele dag in beweging ben. Ik sta overal. In de keuken, in het restaurant, bij de espressobar. ”

Opa’s lievelingetje

Nu haar contracturen zijn uitgebreid kan Ariana meer uren maken. Een voordeel, vindt ze. “Als het even kan werk ik over, bij borrels bijvoorbeeld. Doordeweeks heb ik daardoor minder tijd om moeder te zijn. Je moet keuzes maken in het leven”, zegt ze daarover. Gelukkig is daarbij de stiefvader van haar ex een grote steun. “Hij woont vlakbij waar mijn dochter op school zit en haalt haar vaak op. Ze is echt opa’s lievelingetje hoor. De vakanties, die zijn voor ons samen. Mijn collega’s weten ook hoe belangrijk dat voor me is. Zij zijn niet gebonden aan de schoolvakantie. Samen zorgen ze dat ik weg kan. Dan heb ik eindelijk tijd om met m’n kleine leuke dingen te doen. Al gaan we naar zes pretparken. Ook daar werk ik voor.”

Bijna afbetaald

Afhankelijk-zijn wil Ariana niet meer. “Ik heb een vriend, dat is hartstikke leuk, maar mijn huishouden blijft van mij. Zeker zolang ik de zorg voor m’n kleine heb. Het is namelijk misgegaan met mijn ex, en ik ben nog steeds bezig om een deel van de schulden af te betalen. Het waren jaren met stress, stress, stress.” Die rekening is nu bijna afbetaald. Ariana: “Daardoor voelt alles zoveel lichter. Mijn plan was; voor mijn veertigste ben ik schuldenvrij. Dat gaat me dus mooi lukken!”

 

Heb je als collega zelf een mooi persoonlijk verhaal te vertellen?

Ken je of ben je een collega die graag meer wil vertellen over jouw werkgeluk, dan houden wij ons graag aanbevolen. Mail ons op happy@facilicom.nl