Bestuur

Facilicom is een zelfstandige familieonderneming zonder externe vermogensverschaffers, bestuurd door het Algemeen Bestuur. Hierin zijn onze aandeelhouders vertegenwoordigd. Van de zes leden zijn vier leden niet-uitvoerend (non-executive) en twee leden uitvoerend (executive). Hans Gennissen is voorzitter Algemeen Bestuur.

Algemeen Bestuur

De bestuurders van Facilicom Group stellen zich aan u voor.

Foto Eric Otto CEO Facilicom Group

Eric Otto - CEO

Eric Otto (1969) is  sinds 1 januari 2022 CEO van Facilicom Group.

Eric heeft in zijn carrière verschillende directiefuncties vervuld bij enkele grote (familie-)bedrijven, zoals Bruynzeel Keukens, Pon (Gazelle) en SHV. Tot voor kort werkte Otto als COO bij SHV-dochter ERIKS. Hij wordt als CEO executive-lid van het Algemeen Bestuur van Facilicom Group en vormt samen met Albert van der Meulen (vice-CEO) en Maartje Bouvy (CFO) het Concern Directieteam.

Hans Gennissen

Hans Gennissen – Voorzitter Algemeen Bestuur

Drs. Hans Gennissen (1960) is Voorzitter Algemeen Bestuur van Facilicom Group. Gennissen heeft aan de wieg gestaan van het multi-servicesconcept waarmee de onderneming met al zijn facilitaire divisies zich in de markt onderscheidt. Dankzij een goede balans tussen een integrale benadering en specialisatie van de verschillende divisies, is Facilicom uitgegroeid tot de toonaangevende facilitaire dienstverlener van vandaag. De ervaring van Gennissen bij Facilicom, toen nog Gom geheten, begon al tijdens zijn studie bedrijfseconomie. Na zijn afstuderen kreeg hij de opdracht het overgenomen bedrijf Breijer Bouw en Installatie te integreren in het concern, en bouwde Breijer uit van een lokaal onderhoudsbedrijf tot een all-round bouw- en installatiebedrijf met vestigingen in de hele Randstad.
In 1991 is hij benoemd tot adjunct algemeen directeur van Facilicom Group. Gennissen was van 2001 tot 2016 eindverantwoordelijk bij Facilicom. Hans Gennissen is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Martine Geurts, Bestuurslid Facilicom Group

Martine Geurts – Lid Algemeen Bestuur

Drs. Martine Geurts (1962) is Lid Algemeen Bestuur. Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een functie bij Arthur Andersen kwam Martine Geurts in 1988 in dienst van Facilicom Group (toen nog Gom Bedrijfsdiensten geheten). Ze werd verantwoordelijk voor het standaardiseren van de bedrijfsprocessen en daarbij het invoeren van kwaliteitssystemen bij de divisies. Hierna gaf zij leiding aan het Shared Services Center van Facilicom Group.

Van 2004 tot april 2020 was ze aangesteld als vice CEO. Haar belangrijkste aandachtsgebieden waren het P&O- en MVO-beleid en de effectieve organisatie van de ondersteunende processen, zoals het shared service center. Martine vertegenwoordigt samen met haar broer de aandeelhouders in het bestuur van de onderneming. Martine Geurts is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Walter Geurts, niet uitvoerend bestuurslid Facilicom Groep NL

Walter Geurts – Lid Algemeen Bestuur

Drs. Walter Geurts (1958) is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam vervulde Walter verschillende functies bij Facilicom Group, vooral op het gebied van commercie en overnames. Momenteel is hij als niet-uitvoerend bestuurslid betrokken bij deelnemingen en strategische zaken binnen het bedrijf.

Samen met zijn zus vertegenwoordigt Walter de aandeelhouders in het bestuur. Walter is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Rockanje.

Marcel Krom

Marcel Krom – Lid Algemeen Bestuur

Marcel Krom is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Hij studeerde bedrijfsinformatica aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2003 werkt hij bij PostNL, eerst in diverse general management functies en sinds 2009 als Chief Information Officer (CIO). Daarnaast is hij lid van het Executive Committee van het Nederlandse postbedrijf. 

Marcel combineert expertise op het terrein van IT en logistiek met ruime directie-ervaring binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Zo werkte hij eerder onder meer bij Hot ITem en Pecoma, en diverse onderdelen van PostNL. Van 2014 tot 2019 was Marcel lid van de Nederlandse Cyber Security Raad (CSR). Marcel is momenteel actief binnen het CIO Platform Nederland, en geeft gastlessen aan Nyenrode Business Universiteit en TIAS Business School.

Hij woont met zijn echtgenote in Egmond aan Zee en heeft drie kinderen.

Concern Directieteam

Het Concern Directieteam leidt het bedrijf en bestaat uit Eric Otto (CEO) en Marcel Rotteveel (CFO).

Directieraad

De divisiedirecteuren zijn nauw betrokken bij het strategisch beleid van Facilicom Group. Samen met de concerndirectie vormen zij de directieraad. Iedere divisiedirecteur is verantwoordelijk voor een divisie-overstijgend thema en ontwikkelt beleid hierop.