Bestuur

Facilicom is een zelfstandige familieonderneming zonder externe vermogensverschaffers, bestuurd door het Algemeen Bestuur. Hierin zijn onze aandeelhouders vertegenwoordigd. Van de zeven leden zijn vier leden niet-uitvoerend (non-executive) en drie leden uitvoerend (executive). Hans Gennissen is voorzitter Algemeen Bestuur.

Algemeen Bestuur

De bestuurders van Facilicom Group stellen zich aan u voor.

Hans Genissen, voorzitter van het bestuur Facilicom Groep

Hans Gennissen – Voorzitter Algemeen Bestuur

Drs. Hans Gennissen (1960) is Voorzitter Algemeen Bestuur van Facilicom Group. Gennissen heeft aan de wieg gestaan van het multi-servicesconcept waarmee de onderneming met al zijn facilitaire divisies zich in de markt onderscheidt. Dankzij een goede balans tussen een integrale benadering en specialisatie van de verschillende divisies, is Facilicom uitgegroeid tot de toonaangevende facilitaire dienstverlener van vandaag. De ervaring van Gennissen bij Facilicom, toen nog Gom geheten, begon al tijdens zijn studie bedrijfseconomie. Na zijn afstuderen kreeg hij de opdracht het overgenomen bedrijf Breijer Bouw en Installatie te integreren in het concern, en bouwde Breijer uit van een lokaal onderhoudsbedrijf tot een all-round bouw- en installatiebedrijf met vestigingen in de hele Randstad.

In 1991 is hij benoemd tot adjunct algemeen directeur van Facilicom Group. Gennissen was van 2001 tot 2016 eindverantwoordelijk bij Facilicom. Hans Gennissen is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Geert van de Laar, Facilicom Groep Nederland

Geert van de Laar - CEO

Geert van de Laar (1959) is CEO van Facilicom Group. Van de Laar volgde aan de Maastrichtse Hoge Hotelschool de opleiding 'instellingenmanagement'. In 1981 begon hij zijn loopbaan bij de Hodon-groep als managementtrainee schoonmaak. Gedurende drie jaar was hij verantwoordelijk voor een aantal grote schoonmaakprojecten in Amsterdam.

In 1984 werd hij hoofd civiele zaken van het Bergwegziekenhuis in Rotterdam. Als opdrachtgever was hij verantwoordelijk voor de outsourcing van de schoonmaak, beveiliging en bij de privatisering van de ziekenhuiswasserij. In 1989 maakte hij de overstap naar Facilicom Group.

Tot 1995 was hij districtsdirecteur in het district Zuid Nederland, verantwoordelijk voor alle servicediensten van het bedrijf. In 1996 werd Van de Laar benoemd als operationeel directeur bij het hoofdkantoor in Schiedam. Daarna werd hij algemeen directeur voor de schoonmaakdivisie in Nederland. In 2005 volgde de overstap naar Trigion. Waar hij tot zijn overstap, naar de concerndirectie van Facilicom in 2011, als algemeen directeur werkzaam was.

Sinds 1 juli 2016 bekleedt Geert van de Laar de functie van CEO van Facilicom Group. Geert van de Laar woont samen in Zwijndrecht.

Albert van der Meulen bij Facilicom Groep

Albert van der Meulen - Vice CEO Facilicom Group

Albert van der Meulen (1966) is vice CEO Facilicom Group 
Van 2015 tot 1 april 2020 was hij algemeen directeur bij Gom.

Met bijna 20 jaar werkervaring bij Tempo-Team heeft hij ruime ervaring in de zakelijke dienstverlening. De laatste 10 jaar was hij als directielid bij Tempo-Team Group achtereenvolgens operationeel directeur, commercieel directeur en directeur strategie, marketing & innovatie en heeft hij aan de wieg gestaan van tal van vernieuwingen.

Albert heeft bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit gestudeerd, is getrouwd en heeft drie dochters. Zijn hobby's zijn zeilen, skiën, tennis, koken en jazzmuziek.

Maartje Bouvy, bestuur Facilicom Group Netherlands

Maartje Bouvy - CFO Facilicom Group

Maartje Bouvy (1972) is CFO van Facilicom Group. Maartje studeerde Business aan de Nyenrode University en vervolgens Economie en Rechten aan de Vrije Universiteit. Tevens rondde zij de studie Executive Master Finance & Control succesvol af aan de Erasmus Universiteit.

Zij startte haar loopbaan bij Unilever, waar zij verschillende financiële functies bekleedde. Daarna was zij als CFO werkzaam bij Royal Haskoning, bij NetCo (onderdeel van KPN) en de laatste vier jaar bij Rituals Cosmetics Enterprise. 

Maartje is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Bilthoven.

Martine Geurts, Bestuurslid Facilicom Group

Martine Geurts – Lid Algemeen Bestuur

Drs. Martine Geurts (1962) is Lid Algemeen Bestuur. Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een functie bij Arthur Andersen kwam Martine Geurts in 1988 in dienst van Facilicom Group (toen nog Gom Bedrijfsdiensten geheten). Ze werd verantwoordelijk voor het standaardiseren van de bedrijfsprocessen en daarbij het invoeren van kwaliteitssystemen bij de divisies. Hierna gaf zij leiding aan het Shared Services Center van Facilicom Group.

Van 2004 tot april 2020 was ze aangesteld als vice CEO. Haar belangrijkste aandachtsgebieden waren het P&O- en MVO-beleid en de effectieve organisatie van de ondersteunende processen, zoals het shared service center. Martine vertegenwoordigt samen met haar broer de aandeelhouders in het bestuur van de onderneming. Martine Geurts is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Walter Geurts, niet uitvoerend bestuurslid Facilicom Groep NL

Walter Geurts – Lid Algemeen Bestuur

Drs. Walter Geurts (1958) is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam vervulde Walter verschillende functies bij Facilicom Group, vooral op het gebied van commercie en overnames. Momenteel is hij als niet-uitvoerend bestuurslid betrokken bij deelnemingen en strategische zaken binnen het bedrijf.

Samen met zijn zus vertegenwoordigt Walter de aandeelhouders in het bestuur. Walter is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Rockanje.

Marcel Krom, niet uitvoerend bestuurslid bij Facilicom Groep

Marcel Krom – Lid Algemeen Bestuur

Marcel Krom is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Hij studeerde bedrijfsinformatica aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2003 werkt hij bij PostNL, eerst in diverse general management functies en sinds 2009 als Chief Information Officer (CIO). Daarnaast is hij lid van het Executive Committee van het Nederlandse postbedrijf. 

Marcel combineert expertise op het terrein van IT en logistiek met ruime directie-ervaring binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Zo werkte hij eerder onder meer bij Hot ITem en Pecoma, en diverse onderdelen van PostNL. Van 2014 tot 2019 was Marcel lid van de Nederlandse Cyber Security Raad (CSR). Marcel is momenteel actief binnen het CIO Platform Nederland, en geeft gastlessen aan Nyenrode Business Universiteit en TIAS Business School.

Hij woont met zijn echtgenote in Egmond aan Zee en heeft drie kinderen.

Ab Pasman, lid van bestuur Facilicom Group Nederland

Ab Pasman – Lid Algemeen Bestuur

Drs. Ab Pasman (1950) is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Hij heeft na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit carrière gemaakt bij Philips, waar hij zware functies heeft vervuld op het gebied van marketing en general management. Vervolgens is hij voorzitter van de Raad Van Bestuur geweest van het beursgenoteerde Grolsch totdat dit bedrijf werd overgenomen door SAB Miller. Als non-executive heeft de heer Pasman onder andere functies bij Accell Group NV, Berenschot en Westland Kaaspecialiteiten BV (ook een grote familieonderneming).

 Ab heeft twee kinderen en woont samen met zijn echtgenote in Almelo.

Concern Directieteam

Het Concern Directieteam leidt het bedrijf en bestaat uit Geert van de Laar (CEO), Albert van der Meulen (vice CEO) en Maartje Bouvy (CFO).

Directieraad

De divisiedirecteuren zijn nauw betrokken bij het strategisch beleid van Facilicom Group. Samen met de concerndirectie vormen zij de directieraad. Iedere divisiedirecteur is verantwoordelijk voor een divisie-overstijgend thema en ontwikkelt beleid hierop.