Bestuur

Facilicom is een zelfstandige familieonderneming wat wordt bestuurd door het Algemeen Bestuur. Hierin zijn onze aandeelhouders vertegenwoordigd. Van de zeven leden zijn vijf leden niet-uitvoerend (non-executive) en twee leden uitvoerend (executive). Hans Gennissen is voorzitter Algemeen Bestuur.

Algemeen Bestuur

De bestuurders van Facilicom Group stellen zich aan u voor.

Eric Otto - CEO

Portretfoto van Eric Otto

Eric Otto (1969) is sinds 1 januari 2022 CEO van Facilicom Group. Na zijn studies Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde in Enschede heeft hij in zijn carrière verschillende directiefuncties vervuld bij enkele grote (familie-)bedrijven zoals Bruynzeel Keukens, Pon (Gazelle) en SHV (ERIKS). 

Eric is als CEO executive-lid van het Algemeen Bestuur van Facilicom Group en vormt samen met Marcel Rotteveel (CFO) het Concern Directieteam.

Eric is getrouwd met Annemieke, zij hebben samen 2 dochters en wonen in de Achterhoek.

Marcel Rotteveel - CFO

Portretfoto van Marcel Rotteveel

Marcel Rotteveel (1974) is sinds 1 juni 2023 CFO van Facilicom Group.

Na zijn studie Bedrijfseconomie in Utrecht en de studie Strategisch Management in Amsterdam heeft Marcel verschillende financiele functies vervuld bij Plus Retail. In deze tijd heeft hij de postdoctorale opleiding voor Register Controller afgerond. Na ruim 12 jaar dientsverband bij PLUS Retail is hij hij financieel directeur geworden bij skon. In 2013 is Marcel als directeur Business Control in dienst gekomen bij Trigion Beveiliging, een van de divisies van de Facilicom Group, tot hij in 2023 werd aangesteld als CFO van Facilicom Group. Marcel is in zijn rol als CFO verantwoordelijk voor Finance, Controlling, Business Technology, Procurement, Facilities, Audit, Juridische zaken en de Personeels- en loonadministratie.

Samen met Eric Otto (CEO) vormt hij het Concern Directieteam en is als CFO executive-lid van het Algemeen Bestuur van Facilicom Group.

Marcel Rotteveel is getrouwd met Pascale, heeft 2 dochters en woont in Utrecht.

Hans Gennissen - Voorzitter Algemeen Bestuur

Portretfoto Hans Gennissen

Drs. Hans Gennissen (1960) is Voorzitter Algemeen Bestuur van Facilicom Group. Hans heeft aan de wieg gestaan van het multi-servicesconcept waarmee de onderneming met al zijn facilitaire divisies zich in de markt onderscheidt. Dankzij een goede balans tussen een integrale benadering en specialisatie van de verschillende divisies, is Facilicom uitgegroeid tot de toonaangevende facilitaire dienstverlener van vandaag. De ervaring van Hans bij Facilicom, toen nog Gom geheten, begon al tijdens zijn studie bedrijfseconomie. Na zijn afstuderen kreeg hij de opdracht het overgenomen bedrijf Breijer Bouw en Installatie te integreren in het concern, en bouwde Breijer uit van een lokaal onderhoudsbedrijf tot een all-round bouw- en installatiebedrijf met vestigingen in de hele Randstad.

In 1991 is hij benoemd tot adjunct algemeen directeur van Facilicom Group. Hans was van 2001 tot 2016 eindverantwoordelijk bij Facilicom. Hans Gennissen is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Martine Geurts – Lid Algemeen Bestuur

Portretfoto van Martine Geurts

Drs. Martine Geurts (1962) is Lid Algemeen Bestuur. Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een functie bij Arthur Andersen kwam Martine Geurts in 1988 in dienst van Facilicom Group (toen nog Gom Bedrijfsdiensten geheten). Ze werd verantwoordelijk voor het standaardiseren van de bedrijfsprocessen en daarbij het invoeren van kwaliteitssystemen bij de divisies. Hierna gaf zij leiding aan het Shared Services Center van Facilicom Group.

Van 2004 tot april 2020 was ze aangesteld als vice CEO. Haar belangrijkste aandachtsgebieden waren het P&O- en MVO-beleid en de effectieve organisatie van de ondersteunende processen, zoals het shared service center. Martine vertegenwoordigt samen met haar broer de aandeelhouders in het bestuur van de onderneming. Martine Geurts is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Rotterdam.

Walter Geurts – Lid Algemeen Bestuur

Portretfoto van Walter Geurts

Drs. Walter Geurts (1958) is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam vervulde Walter verschillende functies bij Facilicom Group, vooral op het gebied van commercie en overnames. Momenteel is hij als niet-uitvoerend bestuurslid betrokken bij deelnemingen en strategische zaken binnen het bedrijf.

Samen met zijn zus vertegenwoordigt Walter de aandeelhouders in het bestuur. Walter is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Rockanje.

Marcel Krom – Lid Algemeen Bestuur

Portretfoto Marcel Krom

Marcel Krom is niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur. Hij studeerde bedrijfsinformatica aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2003 werkt hij bij PostNL, eerst in diverse general management functies en sinds 2009 als Chief Information Officer (CIO). Daarnaast is hij lid van het Executive Committee van het Nederlandse postbedrijf. 

Marcel combineert expertise op het terrein van IT en logistiek met ruime directie-ervaring binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Zo werkte hij eerder onder meer bij Hot ITem en Pecoma, en diverse onderdelen van PostNL. Van 2014 tot 2019 was Marcel lid van de Nederlandse Cyber Security Raad (CSR). Marcel is momenteel actief binnen het CIO Platform Nederland, en geeft gastlessen aan Nyenrode Business Universiteit en TIAS Business School.

Hij woont met zijn echtgenote in Egmond aan Zee en heeft drie kinderen.

Fennemiek Gommer - Lid Algemeen Bestuur

Portretfoto Fennemiek Gommers

Fennemiek Gommer (58), is sinds 1 augustus 2023 niet-uitvoerend lid van het Algemeen Bestuur van Facilicom Group. Fennemiek volgde opleidingen op het gebied van merk en innovatie, aangevuld met het International Directors program van INSEAD. Fennemiek heeft al ruim 15 jaar een eigen bedrijf, Caracta, dat organisaties ondersteunt bij het ontwikkelen van innovaties en het vormgeven van de toekomst.

Daarnaast zit Fennemiek in de Raad van Commissarissen van een aantal familiebedrijven. Naast Ridder en Walraven in Nederland, ook het Italiaanse TESYA. Fennemiek levert met haar kennis op het gebied van (sociale) innovatie een waardevolle toevoeging aan het Algemeen Bestuur. Binnen Facilicom Group is zij ook onderdeel van de HR Commissie.

Fennemiek woont in Amsterdam met haar man en heeft twee studerende zoons. Ze heeft een voorliefde voor Italië en verdiept zich graag in de Italiaanse kunst, cultuur en gastronomie.

Concern Directieteam

Het Concern Directieteam leidt het bedrijf en bestaat uit Eric Otto (CEO) en Marcel Rotteveel (CFO).

Directieraad

De divisiedirecteuren zijn nauw betrokken bij het strategisch beleid van Facilicom Group. Samen met de concerndirectie vormen zij de directieraad. Iedere divisiedirecteur is verantwoordelijk voor een divisie-overstijgend thema en ontwikkelt beleid hierop.