Geschiedenis

De eerste auto's van Gom

1966

De Gebouwen OnderhoudMaatschappij (G.O.M.) begint op 1 januari met één klant (Gemeentewerken Rotterdam), 400 medewerkers en een omzet van ongeveer 2 miljoen gulden.

Schoonmaakster met materialen in 1974

1974

Start van Gom België. De eerste klant is Ford Tractor in Antwerpen. Inmiddels telt Facilicom België ruim 4.000 medewerkers en levert het bedrijf een compleet en geïntegreerd pakket soft en hard facilities.

Beveiliger anno 1979 met hond buiten aan het werk

1979

Oprichting Gom Security Services, later omgedoopt in PreNed, tegenwoordig Trigion. In 2011 werd Hoffmann Bedrijfsrecheche onderdeel van de Group.  

Het oude kantoor van Gom

1982

Management en staf van hoofdkantoor en alle bedrijven en divisies worden samengebracht in de overkoepelende organisatie Gom Bedrijfsdiensten voor Gebouwen.

Medewerker en auto van Tapwacht voor de deur van horeca gelegenheid

1983

Grote brouwerijen zoeken een partner om de leidingen van hun bierinstallaties te reinigen. Gom zegt meteen ja. Al snel rijdt Tapwacht met veertig auto's door heel Nederland.

Catering medewerkers in outfit van 1986 in een bedrijfskantine

1986

Kantines worden bedrijfsrestaurants en ook die dienstverlening wordt meer en meer uitbesteed. Prorest Catering wordt vanuit het niets opgezet en groeit al snel uit tot de vijfde cateraar in Nederland. 

Archief afbeelding van het kantoor gebouw van Breijer anno 1986

1986

Met de overname van het Rotterdamse Breijer krijgen ook bouw, installatie en onderhoud binnen Facilicom Group ook invulling.

Schoonmaakmedewerker anno 1989 aan het werk met reinigen ramen buitenzijde gebouw

1989

Vanuit België wordt de stap naar Frankrijk gezet met de oprichting van Gom Enterprise de Nettoyage s.a.r.l. in Lille. Facilicom France breide snel uit en kreeg al snel een hoofdkantoor in Parijs. In 2017 verkoopt Facilicom Group zijn activiteiten aan branchegenoot Atalian.

Medewerkster Intergom stap in haar auto

1995

De divisie Personeelsdiensten levert eerst vooral uitzendkrachten voor de zusterdivisies. Later ontwikkelt Intergom zich onder de naam Axxicom tot een aanbieder van zorgondersteunende diensten en werd het later onderdeel van Incluzio.

Kantoor torens met buitengevel van spiegelglas

1995

Er komt steeds meer vraag naar facilitair management en multiservices. (Facilicom) Facility Solutions speelt daarop in en gaat nog een stapje verder door, bijzonder voor die tijd, ook maincontracting te gaan aanbieden.

Eerste kantoorgebouw van Facilicom

1996

Alleen het schoonmaakbedrijf gebruikt nog de naam Gom, daarom krijgt het overkoepelende bedrijf een nieuwe naam: Facilicom, een samentrekking van 'facilitaire combinatie'.

Schoonmaakster aan het werk met naast haar haar werkkar

2003

Facilicom neemt het Londense schoonmaakbedrijf Permaclean over, later omgedoopt tot Facilicom Cleaning Services. Het is de start van Facilicom UK en Ireland. In 2021 maakte Facilicom Group bekend dat het zijn activiteiten in de UK en Ireland om strategische redenen verkoopt aan branchegenoot Kingdom Services Group.

Archief afbeelding van Prened auto's met beveiligingscollega's er naast

2005

In 2005 wordt Falck Security en Services overgenomen door Facilicom Group en samengevoegd met PreNed. Samen vormen ze één beveiligingsbedrijf: Trigion.  In 2011 worden de activiteiten van Hoffmann Bedrijfsrecherche overgenomen.  

Gebouw van Facilicom Group in Schiedam

2006

Facilicom bestaat 40 jaar en betrekt op de eerste werkdag van het jaar het nieuwe hoofdkantoor in Schiedam, door eigen bedrijven ontwikkeld en ook meteen een showcase als hét facilitaire kantoorgebouw.

Zorgmedewerkster in gesprek met een oudere heer in een zaal waar meedere ouderen aanwezig zijn

2014

Met de lancering van Incluzio wordt Facilicom ook actief in de zorg. Het bedrijf staat los van de facilitaire activiteiten en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke tweede pijler onder het moederbedrijf.

Twee handhavers in uniform

2015

Safety Group werd overgenomen door Facilicom Group. Daarmee groeide de beveiligingsdivisie uit tot het toonaangevende beveiligingsbedrijf van Nederland.

cateringmedewerkster achter de koffiebar die klant een latte aangeeft

2016

Facilicom nam een minderheidsaandeel in de grootste cateraar van ons land, Albron. In 2017 maakte Facilicom Group bekent dat het de samenwerking zou voorzetten in de vorm van stategisch partnerschap.

Gebouw in de avond met projectmanager ervoor diebouwhelm draagt

2016

Zowel Breijer als FFS groeien na hun oprichting ieder uit hun jasje en in 2016 bundelen Breijer en FFS dan ook de krachten. De fusieclub gaat verder als Facilicom Solutions, waarbij de merknaam Breijer wel behouden blijft. 

Moderne keuken waar twee medewerkers eten bereiden

2020

Facilicom Group maakt bekent dat het zelfstandig weer een nieuwe cateringtak in de markt zet onder de naam Food&i.