Geschiedenis

Aan de ontwikkeling van Facilicom is heel wat voorafgegaan. Het begon allemaal met de ondernemerszin van de heer Geurts. Hij richtte in 1966 de Gebouwen Onderhoud-Maatschappij op, kortweg Gom: een handelsonderneming in schoonmaakartikelen.

Een totaalpakket voor gebouwbeheer

De eerste groeispurt van het nog jonge bedrijf vond in 1972 plaats toen een contract met de gemeente Rotterdam werd afgesloten voor het schoonmaken van tweehonderd scholen. Gom opende kort daarna vestigingen in Groningen, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. De omzet bedroeg in die tijd zo’n 10 miljoen gulden (ca. 5 miljoen euro). Na verloop van tijd bleek er ook behoefte aan andere diensten als schilderwerk, interieurbouw en onderhoud van sanitair. Gom speelde daar op in.

Van bedrijf naar volwassen divisies

In de periode van 1979 tot 1986 maakte het familiebedrijf de echte schaalsprong. De bedrijven Gom Security Services, Gom Tapwacht en Prorest werden opgericht en Breijer werd overgenomen. Met de strategie om facilitaire dienstverlening zoveel mogelijk geïntegreerd aan te bieden, groeide Facilicom Group door de jaren heen verder. Door diverse overnames en naamswijzigingen kwam de organisatie tot de huidige divisies: Breijer (bouw en installatie), Facilicom Solutions (main contracting en multiservices), Food&i (catering), Gom (schoonhouden), Incluzio (zorg en welzijn),Tapwacht (service en techniek) en Trigion (beveiliging).

Uitbreidingen binnen Europa

Al in 1974 had Facilicom de vleugels uitgeslagen naar België om hier personeelsdiensten, catering, beveiliging, schoonmaak en facility management aan te bieden. Ook volgde er een overname van een Engels schoonmaakbedrijf. Daar worden inmiddels ook beveiligingsdiensten geleverd. Sinds 2016 leveren we schoonmaakdiensten in Ierland.

In 2020 maakte Facilicom Group bekend weer in de cateringbranche te stappen met een vernieuwend concept namelijk Food&i

Zorg en Welzijn als tweede pijler

Met de oprichting van Incluzio werd in 2014 een belangrijke stap om een tweede pijler – naast de facilitaire diensten - te ontwikkelen, gericht op Zorg en Welzijn. Via Incluzio investeert Facilicom in een groot aantal deelnames en zorgorganisaties. Onderdeel van de ingezette koers is om te participeren in lokale zorgcentra, zodat dichtbij huis flexibele zorg geboden wordt.