Het werkgeluk van Stefan Wiers

“Het werk moet prikkelen en ik moet me kunnen ontwikkelen”

“Als je harde werken wordt beloond, dat is voor mij puur werkgeluk”, zegt Stefan Wiers (24), Relatiemanager Zorgcentrales bij Incluzio. “Laatst nog haalden we met ons uitgebreide voorstel de volgende ronde in een offertetraject, daar geniet ik echt van.”

Kans

Als Relatiemanager is Stefan de schakel in het contact tussen klanten en de Zorgcentrales van Incluzio. En ook nieuwe klanten maken via Stefan voor het eerst kennis met de Zorgcentrales. “Erg leuk werk”, zegt Stefan enthousiast, “vooral omdat we zo’n mooie dienst leveren. Met zorg op afstand kunnen we zoveel betekenen in het leven van hulpbehoevende mensen. En met onze bereikbaarheidsdiensten dragen we ook bij aan effectieve en betaalbare zorg. Dat alleen al zorgt voor mijn werkgeluk.” Na zijn traineeship van twee jaar bij Facilicom Group koos Stefan bewust voor een functie bij Incluzio. Stefan vertelt: “Tijdens mijn eerste jaar van het traineeship werkte ik bij schoonmaakbedrijf Gom. Daar had ik het ook erg naar mijn zin, maar liever nog wilde ik werken bij een bedrijfsonderdeel met een directe link naar de zorg. Dus toen de functie van relatiemanager voor de Zorgcentrales zich aandiende, heb ik die kans met twee handen gegrepen.”

Vroege leerling

Met zijn 24 jaar is Stefan nog erg jong. Terwijl veel leeftijdsgenoten nog aan het afstuderen zijn of net aan hun eerste baan beginnen, heeft Stefan al een serieuze functie. Hoe bevalt hem dat? Stefan: “Dat bevalt me prima! Ik was 20 toen ik van de Hogeschool kwam met een diploma Bedrijfskunde – MER (Management Economie en Recht) op zak. Omdat ik mezelf misschien toch ook wel jong vond om te gaan werken, heb ik me eerst ingeschreven voor een master aan de Universiteit van Tilburg. Daar kwam ik er al snel achter dat ik wél toe was aan een baan. Ik was wel even klaar met theorie en wilde de praktijk in. Omdat ik mezelf wel wilde blijven ontwikkelen, heb ik bewust gekozen voor een traineeship; dit is de ideale manier om naast het werk te blijven leren. Zo kwam ik bij Facilicom Group terecht en uiteindelijk dus bij Incluzio.” Hoe vinden zijn vrienden het dat hij al een redelijk zware baan heeft? “Veel vrienden in mijn omgeving werken gelukkig ook al, daar ben ik niet de enige in”, zegt Stefan. “En behoefte om te reizen na mijn studie, zoals veel afgestudeerden doen voordat ze aan het werk gaan, had ik niet echt. Ik wilde aan de slag. Daarbij ben ik wel gewend om de jongste te zijn. Ik ben altijd al een vroege leerling geweest en nu dus ook een jonge manager. Maar ik heb het enorm naar mijn zin en erg getroffen met mijn collega’s.”

Vrijheid en zelfstandigheid

Wat maakt dat Stefan zijn werk zo leuk vindt? “Voor mij moet een baan uit een aantal componenten bestaan”, antwoordt Stefan. “Ik moet me kunnen blijven ontwikkelen, het werk moet afwisselend zijn en ik moet geprikkeld worden. Ook vrijheid en zelfstandigheid zijn voor mij belangrijk. Ik wil zelf mijn tijd kunnen indelen. Ik ga veel langs bij klanten en bezoek regelmatig onze zorgcentrales; dan is het fijn als ik niet in de file hoef te staan en dus iets later kan beginnen. Soms werk ik ook in het weekend omdat dit het beste moment is om mee te lopen met onze centralisten. Heel bijzonder om mee te maken hoe zij op afstand kwetsbare mensen helpen. Daar zet ik me graag iedere dag voor in.”