Werkgeluk

" Fluitend naar je werk, en fluitend weer naar huis. "

Werkgeluk bij Facilicom Group

Werkgeluk is voor iedereen anders, maar het gaat altijd om de positieve energie die je krijgt door je werk. Werkgeluk begint voor Facilicom Group met het gevoel dat ons werk zinvol is en bijdraagt aan het geluk van iedereen die bij ons werkt. Onze dienstverlening heeft ook nog eens een positieve impact op de mensen voor wie we werken.We maken elke dag werk van werkgeluk. Als je lekker in je vel zit op je werk, ben je namelijk op je best: je voelt je trots en doet je werk met volle energie en een grote glimlach. Dat maakt vervolgens andere mensen blij. Daarom zeggen we ook: happy people make happy people!

Wat is werkgeluk, waarom is het belangrijk en hoe sturen we erop

Werkgeluk is voor iedereen anders, maar het gaat altijd om het plezier dat je krijgt door je werk.Als dienstverlenend mensenbedrijf is Facilicom Group ervan overtuigd dat we het verschil maken voor de samenleving. Het werkgeluk van onze mensen levert een bijdrage aan het plezier en de prestaties van de medewerkers en klanten van onze opdrachtgevers. Daarom zeggen we ook: happy people make happy people!Onze inzet op werkgeluk brengt naast onze medewerkers en klanten uiteindelijk ook onze onderneming verder. Medewerkers die werken met plezier hebben een positieve instelling, leveren optimale prestaties en voelen zich betrokken bij hun werk. Dat vermindert verzuim en verloop.

Met onze bijdrage aan het werkgeluk van de medewerkers van onze opdrachtgevers (en uiteindelijk ook aan hun klanten) leveren we toegevoegde waarde en zijn we onderscheidend in de markt. Dat verbetert klanttevredenheid en -loyaliteit en versterkt onze marktpositie.Ons werk scoort van oudsher hoog op drie centrale pijlers van werkgeluk: zingeving, autonomie en persoonlijke groei. Ons commitment bij werkgeluk, dat logisch voortvloeit uit onze missie om samen te werken aan een betere leefomgeving voor iedereen, vertalen we nu expliciet in extra stappen om onze mensen meer ruimte voor eigen initiatief en volop mogelijkheden voor ontwikkeling te laten ervaren. Dat doen we onder andere via nieuwe initiatieven met zelfroostering, toenemende sturing op outcome in plaats van input, en reguliere gesprekken over doorgroeimogelijkheden.Voorwaarde voor een succesvolle strategische inzet op werkgeluk is dat we vernieuwend organiseren. Als medewerkers (meer) ruimte krijgen om het werk zelfstandig uit te voeren, hebben leidinggevenden en coaches een belangrijke faciliterende en begeleidende rol. Dit betekent ook dat de organisatie openstaat voor ideeën en oplossingen van de werkvloer en innovaties bottom-up ontwikkelt en realiseert. Daarbij zijn we ons ervan bewust dat een focus op werkgeluk een cultuurverandering vereist, die niet van de ene op de andere dag is gerealiseerd. Ons commitment bij werkgeluk is dan ook voor de lange termijn. We gunnen onze mensen alle werkgeluk van de wereld en creëren op die manier ook toegevoegde waarde voor de medewerkers en werkprocessen van onze opdrachtgevers. Daar zetten we samen de schouders onder, nu en in de toekomst.

Leer onze mensen kennen!

En herken jezelf in boeiende verhalen over werkgeluk. Waar je blij van wordt is voor iedereen anders. Maar een eigen plek waar je past, gezien wordt en de kans krijgt te groeien; dat zijn thema’s die telkens weer opduiken.

Lees onze verhalen

Nieuws, blogs en cases