Het werkgeluk van Lara Bres

Mensen met capaciteiten en ambitie krijgen binnen Facilicom Group alle kansen om door te groeien of hun carrière een andere wending te geven. Lara Bres (26) klom in twee jaar tijd op tot rayonmanager bij Gom.

Eigen contract

‘Toen ik hier begon kreeg ik de verantwoordelijkheid over een paar kleine klanten. Vervolgens mocht ik Gom-leidinggevenden vervangen bij de TU Delft en meedenken over verbeteringen in onze dienstverlening. Tegelijkertijd zat ik in de ‘kweekvijver’, een soort denkttank van jonge Facilicom’ers die willen doorgroeien. Toch voelde ik me niet goed op mijn plek en het had weinig gescheeld of ik had een andere werkgever gekozen. Want ik wilde meer en laten zien wat ik écht kon. Toen ik dat bij mijn leidinggevenden kenbaar maakte, kreeg ik van de toenmalige business unit directeur een mooie kans: de verantwoordelijkheid voor het schoonmaakcontract met de Hogeschool Rotterdam. Kijk dat was nog eens een echte uitdaging! Iets wat ik van scratch kon opzetten, en met mijn eigen leiderschapstijl en doelen kon inrichten. Wat dat inhoudt? Duidelijk zijn en medewerkers persoonlijk coachen. Om het team zo hechter te maken en goed te laten samenwerken.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Laten zien dat ik nog beter in staat ben om het beste in mezelf en de medewerkers naar boven te halen en zo samen naar hetzelfde doel te werken.

Fan van schoonmaak

Dat ik in de facilitaire sector zou belanden was vrij logisch na mijn studie facility management. Maar de schoonmaakbranche, daar ben ik gewoon ingerold. Nu ben ik echt fan van de schoonmaaksector. Schoonmaak is niet alleen maar het verwisselen van een vuilniszak of een doekje over een bureau halen. Schoonmaak is ook onderhoud, veiligheid, hygiëne; een belangrijk fundament onder de samenleving, zeker in coronatijd.’

Wil jij werken bij Gom? Breng dan een bezoek aan www.werkenbijgom.nl en bekijk onze schoonmaakvacatures