Het werkgeluk van Rien Romein

Trigion blijft de aantrekkelijkste werkgever

"Ik ben vaak genoeg benaderd voor een andere baan, maar ik heb voor allemaal bedankt. Trigion blijft voor mij de aantrekkelijkste werkgever.” Rien Romein, Monteur Service & Onderhoud bij Trigion, zegt het zonder enige aarzeling over het bedrijf waar hij inmiddels al 11 jaar werkt. “Trigion gaf mij een kans op het moment dat ik het nodig had en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Los daarvan, is het natuurlijk ook gewoon een fijne werkgever.

Kans gekregen

Aanvankelijk had Rien zijn eigen bedrijf in cv-installaties, maar dat liep toch niet zoals hij gehoopt had. Toen het werk uitbleef, vroeg een vriend of hij zin had om mee te helpen met inpakken van sprinklers. Omdat Rien niet graag stilzit, besloot hij mee te gaan. “We hebben het wel over 20 jaar geleden hoor”, zegt Rien met een glimlach, “maar het is wel hoe ik voor het eerst in aanraking kwam met sprinklerinstallaties. Ik vond het machtig interessant en ben me er verder in gaan verdiepen. Op een gegeven moment heb ik toen zelf contact opgenomen met Trigion en gevraagd of ze een baan voor me hadden. Ik mocht op gesprek komen en kreeg de kans om mijzelf te bewijzen. Dat is wel gelukt geloof ik, want ik er werk er na 11 jaar nog steeds met veel plezier.”

Vals alarm

Hoe zien Rien zijn werkdagen eruit en wat doet hij nu eigenlijk precies als Monteur Service & Onderhoud? Rien: “Ik controleer sprinklerinstallaties bij klanten. Want in geval van brand wil je zeker weten dat de sprinklers het doen. Maar ook als er brand is geweest of als het brandalarm per ongeluk is afgegaan, komen wij om de sprinklerinstallatie te resetten. Leuk en gevarieerd werk, want je komt op veel verschillende plaatsen.” Wat is het meest indrukwekkende dat hij heeft meegemaakt? “Je realiseert je pas hoe ontzettend veel water er vrijkomt als sprinklers aangaan wanneer je de ravage ziet”, zegt Rien. “We hebben het over zo’n 220 liter water per minuut, dus je kunt je voorstellen dat er na een halfuur een aardige watermassa ontstaat.” Echt heftige situaties heeft Rien gelukkig nog niet meegemaakt. “Wij komen altijd ruim na een brand, de brandweer is natuurlijk als eerste ter plaatse. Wel hebben we consignatiediensten waarin we oproepbaar zijn, maar dan gaat het meestal om storingen of vals alarm.”

Samen sporten

Wat maakt voor Rien het werk bij Trigion zo bijzonder? “Tja”, zegt Rien terwijl hij nadenkt, “ik hou van mijn werk, dat staat voorop. Daarbij vind ik Trigion gewoon een mooi bedrijf en heb ik fijne collega’s. Er heerst een gezellige sfeer onderling, zonder dat we deur plat lopen bij elkaar. In principe ben je veel alleen op pad en heb je elk je eigen klanten, maar we weten elkaar altijd te vinden en kunnen op elkaar bouwen.” Zijn er nog dingen die Rien anders zou willen zien of heeft hij nog ideeën? “Ideeën genoeg!”, lacht Rien, “en die kan je ook gewoon bespreken. Zo heb ik onlangs voorgesteld om weer eens wat vaker teamactiviteiten te organiseren, meedoen aan de Monteursdagen bijvoorbeeld. En het lijkt me goed om met het werk te sporten. Helaas is dat volgens de HR-afdeling niet mogelijk, maar ze weten nu wel dat het leeft dus wie weet...”