Het werkgeluk van Joey Griffin

Voor Joey Griffin (27) is het snel gegaan. Wat begon met een bijbaan als schoonmaker bleek aanleiding voor een verrassende carrièrestap. Ook nu, als rayonleider bij Gom Hospitality, is hij niet uit-ontwikkeld. “Ik zoek graag de weerstand op om bij te leren.” 

 

“Hard studeren, dan kom je er wel. Die instelling heb ik van huis uit meegekregen”, vertelt Joey. “In de schoonmaak werken was een idee van mijn vader. Hij doet dat zelf al jaren als bijbaan. Voor mij bleek het ook een prima manier om bij te verdienen, zodat ik m’n studie kon bekostigen.”

Schoonmaker met universiteit

Eenmaal zijn hbo-diploma op zak verstuurde Joey sollicitatie na sollicitatie. Zonder resultaat. Dan maar een vervolgstudie communicatiewetenschap aan de universiteit. Ook hier studeerde hij af. “Ik bleef intussen m’n schoonmaakwerk doen. Niks mis mee, maar ik had mijn kansen op de arbeidsmarkt toch anders ingeschat.” Totdat zijn teamleider bij Gom met een verrassende vraag kwam; ‘is het iets voor je om de stap naar een leidinggevende functie te maken?’ Joey: “Als een geboren leider heb ik mezelf nooit gezien. Maar die vraag maakte iets los.”

Zwemmen zonder diploma

Hij ging de uitdaging aan en stopte acuut met de baan die hij – eindelijk - als relatiemanager had gevonden. “Het was een pittige start. Ik had weliswaar communicatie gestudeerd, maar dan vooral de theorie hè! De rol van rayonleider betekent dat klanten, managers en medewerkers allemaal bij jou uitkomen als er problemen op te lossen zijn. Dus ja, het voelde als zwemmen zonder diploma”, vertelt Joey over zijn ervaringen. “Inmiddels heb ik A, B, en C hoor”, vult hij zichzelf lachend aan. “Je kunt wel zeggen dat ik in anderhalf, twee jaar tijd volwassen ben geworden.”

Persoonlijke missie ontdekt

“Op nieuwe locaties het klantcontact organiseren, de werkzaamheden opstarten en een team ingewerkt krijgen”, dat vindt Joey het mooiste aan het werk van rayonleider. De grootste winst als het om zijn eigen ontwikkeling gaat: “Door deze kans bij Gom te pakken heb ik mijn persoonlijke missie ontdekt; mensen motiveren. ‘Heb je hier ook aan gedacht? Heb je dat al gedaan?’ Dat is wat ik als aanjager doe. Ik krijg er energie van als ik dan medewerkers zie die hart voor hun werk hebben. Op mijn beurt zorg ik graag dat zij alles hebben om hun werk goed en met plezier te kunnen doen. Dat gaat over aandacht en een compliment, maar ook over het regelen van allerlei praktische zaken, zoals een goeie werktelefoon.”

Plannen maken

“Twee jaar geleden maakte ik zelf die wc’s nog schoon”, schetst hij om aan te geven hoe snel het voor hem is gegaan. En hoewel Joey al te goed weet dat je leven vaak anders loopt dan je van tevoren bedacht had blijft hij plannen maken. Graag zelfs. “Binnen Gom merk ik dat er echt oog voor is als je je verder wilt ontwikkelen. Dat ik vroeg of laat onrustig word voelt mijn teamleider goed aan. We zijn in gesprek over mijn mogelijkheden. Het liefst zou ik me nog meer richten op het aansturen van mensen. Blijkbaar zit het in me dat ik na verloop van tijd de weerstand op zoek om weer nieuwe dingen te leren.”

 

Heb je als collega zelf een mooi persoonlijk verhaal te vertellen?

Ken je of ben je een collega die graag meer wil vertellen over jouw werkgeluk, dan houden wij ons graag aanbevolen. Mail ons op happy@facilicom.nl