Het werkgeluk van Lale Mageramova

“Bijdragen aan het geluk van een ander, dat is mijn drijfveer”

Voor Lale Mageramova (30 jaar) staat werkgeluk gelijk aan locatiegeluk. Ze werkt inmiddels drie jaar op de UWV-locatie aan de Delflandlaan in Amsterdam en twee jaar als beveiliger bij Trigion. “Ik heb ook op andere locaties gewerkt”, vertelt Lale, “maar Delflandlaan is echt mijn stekkie. Hier voel ik mij thuis.”

Wensen van de klant

De rode draad in de loopbaan van Lale is klantgerichtheid. Ze is dan ook het best in haar element als ze mensen kan helpen. Dat deed Lale al eerder in haar werk als schoonheidsspecialiste en als medewerker in de gehandicaptenzorg. “Eigenlijk verschillen deze beroepen niet zo heel veel van elkaar”, licht Lale haar keuzes toe, “bij alle drie draait het om de wensen van de klant. Hoe kan ik bijdragen aan het geluk van een ander? Dat is mijn drijfveer. Ik hou van mijn werk en benader iedereen als mens, niet als klant. Voor mij is iedereen gelijk.”

Altijd een passend antwoord

En hoe is het met Lale zelf, waarin vindt zij haar werkgeluk? “Ik vind mijn werkgeluk aan de Delflandlaan. Dat komt door de collega’s en doordat ik me daar echt nuttig voel”, omschrijft Lale haar werkplek. “Als beveiliger en receptioniste ben ik het gezicht en het visitekaartje van het UWV – en natuurlijk ook van Trigion, al zien mensen dat vaak pas in de tweede plaats. Ik verwelkom de mensen en beantwoord vragen. Over praktische zaken zoals een defecte toegangspas, maar ook inhoudelijk over de aanvraag van een uitkering bijvoorbeeld. Ik heb voor mijzelf de regel dat niemand de balie verlaat zonder een passend antwoord. Weet ik het antwoord zelf niet, dan vraag ik het na of verwijs ik door. En soms is het voldoende om alleen maar te luisteren naar iemands verhaal. Mensen komen natuurlijk niet zomaar bij het UWV, zij kunnen vaak wel wat extra steun gebruiken.”

Werk als tweede thuis

Lale is positief ingesteld haar levensmotto is dan ook don’t worry be happy. “Ik sta elke dag met een goed humeur op en ga met plezier naar mijn werk”, vertelt Lale. “Ik woon op 450 meter lopen van mijn werk en kan het gebouw zien vanuit mijn raam als ik ’s ochtends de gordijnen openschuif. Vrienden vragen me wel eens of dat ik niet vervelend vind, dat ik mijn werk ook zie als ik vrij ben. Maar daar heb ik helemaal geen moeite mee, ik zie mijn werkplek echt als mijn tweede thuis. Ik zou ook niet kunnen werken op een plek waar ik me niet thuis voel. Dat is wel eens het geval geweest en dat heb ik toen ook meteen aangegeven bij mijn teamleider, die daar heel goed mee om is gegaan.” Lale is ervan overtuigd dat je je werk alleen goed kunt doen als je er volledig achterstaat. “Bij mij is het misschien een beetje doorgeslagen”, lacht Lale, “want altijd als ik buiten kantoortijden het gebouw aan de Delflandlaan passeer, kijk ik even of er geen ramen of deuren openstaan en of ik niets verdachts zie.”

 

Heb je als collega zelf een mooi persoonlijk verhaal te vertellen?

Ken je of ben je een collega die graag meer wil vertellen over jouw werkgeluk, dan houden wij ons graag aanbevolen. Mail ons op happy@facilicom.nl