Wist je dat koffiedik gebruikt kan worden als grondstof?

Facilicom Group Duurzaam

Wist je dat koffiedik gebruikt kan worden als grondstof?

Koffiedik Facilicom Group

Koffie is voor veel collega’s onmisbaar – niet iedereen is tenslotte een ochtendmens. Maar koffiebonen hebben zoveel meer in zich dan alleen jouw bakkie koffie. Zodra de koffie is gezet en de machine afslaat, wordt koffie pas écht interessant. Daar zorgen we voor bij Facilicom Group!

Koffiedik is een waardevolle meststof, energiebron en grondstof voor producten. Je kunt er van alles meemaken zoals mokken, tassen, zeep, inkt, bloempotten en notitieboekjes. Koffiedik wordt trouwens ook gebruikt voor het kweken van oesterzwammen.

Het koffiedik van de kantoren van de Facilicom Group wordt verzameld in speciale emmers. Een recycleservice bedrijf komt deze emmers ophalen (met elektrische voertuigen) zodat het een tweede leven krijgt en niet naar de vuilverbranding gaat. Het verzamelen van koffiedik sluit goed aan bij onze ambities dat we een 100% circulaire bedrijfsvoering willen.

Wist je dat je per kilo koffiedik wel 775 gram CO2 bespaart? Dat is net zoveel als een auto uitstoot tijdens een rit van zeven kilometer. Zo maken we de cirkel rond: van koffie duurzaam inkopen tot een nieuwe bestemming voor het koffiedik.

Bij Facilicom Group vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Wij gaan voor een groene toekomst. Happy Earth Day!