Duurzame positieve impact

Facilicom Group Duurzaam

Duurzame positieve impact is het structureel en continu leveren van een positief duurzame bijdrage aan een betere leefomgeving voor onze toekomstige generaties. De intentie om betekenisvol te ondernemen zit in het DNA en in het primaire proces van Facilicom Group. Niet voor niets is Sociaal Duurzaam een van de strategische pijlers. Sinds 2021 maken we gebruik van de CO2-prestatieladder als duurzaamheidsmanagementsysteem om onze milieuprestaties te monitoren en initiatieven te bundelen.

Een sprekend voorbeeld van Sociaal én Duurzaam

De prijzen voor levensonderhoud en energie zijn enorm gestegen. 1 op de 3 huishoudens komt geld tekort aan het einde van de maand. Werknemers ervaren hierdoor financiële stress en hebben enorme zorgen. Tijdens de pilot Facilicom Sociaal bellen medewerkers van Incluzio collega’s met de vraag: hoe gaat het met je? In zo’n gesprek wordt onder andere gevraagd of er financiële zorgen zijn. Energiemanagement helpt vervolgens collega’s, die zorgen hebben rondom energiekosten, met persoonlijk advies en energie bespaartips. Dit initiatief heeft directe impact op onze medewerkers op financieel gebied en daarnaast heeft het een positief effect op de verdere verduurzaming van gebouwde omgeving.

Meldkamer Facilicom Sociaal

Opwek van zonne-energie

Niet alleen onze medewerkers worden voorzien van advies, ook bij onze eigendomspanden wordt continu gekeken naar verduurzamingsmaatregelen. Hierbij maken we gebruik van trias energetica. Dit houdt kortgezegd in dat allereerst zo min mogelijk energie wordt gebruikt door het vervangen van bijvoorbeeld onze verlichting naar LED. De tweede stap is om de energie die je gebruikt, zoveel mogelijk zelf op te wekken of anders groen in te kopen. Een mooi voorbeeld van eigen opwek is het zonnepanelenproject in Schijndel. Met 272 panelen is de verwachting dat we vanaf eind augustus een opbrengst van ruim 93.000 kWh per jaar te kunnen realiseren. Hiermee wekt deze locatie meer elektriciteit op dan het gebruikt.

Elkaar versterken door kennis te delen

Op 8 juni gaf onze IT partner Conclusion hun jaarlijkse klantevent. Met ruim 350 klanten, partners, collega’s en andere aanwezigen is tijdens dit event nagedacht over hoe we de wereld van morgen op een goede manier vormgeven. Alycia Biekram, (programma)manager duurzaamheid en sociale impact, mocht op het hoofdpodium spreken over een thema dat pas recentelijk veel onder de aandacht is gekomen: biodiversiteit. Biodiversiteit heeft met alles te maken: voedsel, grondstoffen, welzijn, geluk, maar ook met onze gezondheid en het klimaat. Alycia vertelde over hoe de natuur één groot ecosysteem is – en zelfs circulair is van zichzelf. Van groot belang dus dat we hier goed en samen voor zorgen. Ook voor de meer financieel gedreven mensen een zeer interessant onderwerp, de helft van onze wereldeconomie is namelijk afhankelijk van de natuur en heeft ecosysteemdiensten. Dus als we iets beter voor de natuur zorgen, leidt dit er ook toe dat er meer welvaart gegenereerd kan worden.

Door het delen van kennis over het belang van biodiversiteit en het geven van praktische tips die voor zowel bedrijf als individu toepasbaar zijn hopen wij mensen te inspireren om een steentje bij te dragen. Zo werken we samen aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Alycia Biekram

Niet ieder initiatief leent zich om uitgedrukt te worden in besparingen en terugverdientijden, maar het loont ook om anderen te inspireren en duurzame positieve impact te leveren door de dialoog te voeren. Wil jij graag samen met ons deze duurzame positieve impact creëren? Neem contact met ons op via DuurzaamheidFacilicom@Facilicom.nl en dan praten we hierover graag verder! Iedereen is welkom om ideeën aan te dragen.