Facilicom Group levert 100ste stekker bedrijfsauto uit

Facilicom Group Duurzaam

Facilicom Group heeft vandaag zijn 100ste volledig elektrisch aangedreven bedrijfsauto uitgeleverd. Op de locatie Universiteit van Maastricht zal Gom, onderdeel van de Facilicom Group, zijn autokilometers vanaf nu groen afleggen.

Wagenpark 97% groen

Iets meer dan 97% van het wagenpark van Facilicom Group, dat bestaat uit zo’n 1850 voertuigen, heeft intussen een energielabel A of B. ‘We zien dat het aandeel groene auto’s de laatste jaren steeds verder toeneemt binnen Facilicom. En elektrisch vervoer is in opmars’, vertelt Maarten Hesp, wagenparkmanager Facilicom Group. ‘We hebben het in 2019 voor medewerkers al makkelijker gemaakt om allerlei typen elektrische auto’s te leasen ongeacht het merk.

Vergroening van wagenpark zet door

Daarnaast zetten we bij onze klanten, zoals op de Universiteit Maastricht, ook zoveel mogelijk energiezuinige voertuigen in. Bij Trigion gingen onze klanten High Tech Campus Eindhoven, Schiphol-Rijk en de mobiel surveillanten in de regio Den Haag elektrisch. Verder maakt Gom in de binnenstad van Amsterdam gebruik van een elektrische bestelwagen  en wordt C02-uitstoot gecompenseerd. ‘Daarmee neemt Facilicom Group zijn verantwoordelijkheid in de verduurzaming van de samenleving en maken we het een integraal onderdeel van de organisatie’, besluit Tim Platteel, de recent aangesteld duurzaamheidsmanager van Facilicom Group