Het Babyhuis

Stichting het Babyhuis biedt zorg en ondersteuning aan (aanstaande) moeders en hun kinderen die tijdelijk niet in staat zijn om alleen voor hun eigen kind te zorgen. Zo worden onnodige uithuisplaatsingen zoveel mogelijk voorkomen. Het gaat hierbij vooral om vrouwen die buiten het systeem vallen, waardoor zij geen kans maken op reguliere hulpverlening. Het Babyhuis kan gezien worden als laatste kans voor een moeder die tijdelijk niet in staat is om haar kind zelf groot te brengen. Vanaf de opening op 21 november 2013 heeft het Babyhuis 140 uithuisplaatsingen weten te voorkomen. 25 moeders en hun kinderen kwamen uit Rotterdam.

Het Babyhuis heeft de droom om een tweede vestiging te openen in de omgeving Rotterdam/ Schiedam. Met de bijdragen van de Foundation wordt het mogelijk om een moeder-babykamer in te richten en daarnaast de stichting te voorzien van een jaar lang luiers.

Een aantal (aanstaande) moeders kunnen nog niet goed Nederlands en zouden een taalmaatje voor kunnen gebruiken. Het gaat om moeders die uit Eritrea en Somalië komen en momenteel in het Babyhuis in Dordrecht verblijven. Dus lijkt het je interessant om dit als vrijwilliger te doen, neem dan contact met ons op via info@facilicomfoundation.nl.

Hou je van klussen en wil je graag iets doen voor deze moeders? Dan kun je ze helpen bij het verbouwen/ inrichten van de babykamer. Er zal ook een klusdag gepland worden in en om het Babyhuis. Denk daarbij aan klusjes en tuinonderhoud, waarbij het Babyhuis zorgdraagt voor een gezellige ‘Babyhuis-lunch’ en een inspirerende rondleiding. Wil je graag helpen, vraag dan meer informatie op via info@facilicomfoundation.nl.