Projecten van collega's

Je kunt bij de Facilicom Foundation een ‘eigen’ project aandragen. Inspiratie nodig? Bekijk de projecten van collega's die je al voor gingen!

Foto van collega Jannie

Jannie, ambassadeur van de Facilicom Foundation, vertelt over haar projectaanvraag voor Familiehuis Daniel den Hoed.

Foto van een man die in de camera kijkt.

Erwin, ambassadeur van de Facilicom Foundation, vertelt over zijn projectaanvraag voor het LUMC.

Foto van collega Veerle

Veerle, werkzaam bij WMO Radar, vertelt over haar projectaanvraag bij de Facilicom Foundation.

Foto van een rechthoekige tafel met zeven stoelen met een lamp erboven op een houten vloer

Huize De Bankier

Van collega Hans (van Trigion) ontvingen wij een projectaanvraag voor Stichting Ons Buitenhuis in Maasdijk. Deze stichting is vorig jaar opgericht met als doel om jongeren tussen de 20 en 30 jaar met een beperking , een veilige woonomgeving met een 24/7 zorg te bieden. Sinds januari 2020 is ook Huize De Bankier geopend. De Facilicom Foundation heeft een donatie gedaan voor de inrichting van de eetkamer van Huize De Bankier. Huize De Bankier zoekt nog sponsoren. Op de website www.huizedebankier.nl is een overzicht van de projecten te vinden.

Handen worden geschud voor het busje van de stichting de Knuffelkonijn

Stichting De Knuffelkonijntjes

Via een krantenartikel werd de Safety Group (onderdeel van Trigion) geattendeerd op Stichting De Knuffelkonijntjes in Zwolle. Deze stichting bezoekt onder andere scholen voor speciaal onderwijs, verpleegtehuizen voor ouderen en kinderdagverblijven zodat iedereen kan kennismaken met de knuffelkonijntjes. Het contact met de konijnen zorgt voor ontspanning en gezelligheid en er blijkt een heilzame therapeutische werking uit te gaan van het contact met de konijnen.

De Facilicom Foundation heeft een donatie gedaan aan de stichting om een kinderboerderij te verbouwen. De stichting heeft de kinderboerderij overgenomen en is deze aan het opknappen. In de voormalige stal komt een ontvangstruimte om terminaal zieke kinderen met bed en al te laten genieten van de knuffelkonijntjes. Ook eenzame ouderen kunnen hier terecht voor een kopje koffie.

 

Groepsfoto voor de bus

Dagje Avifauna voor Stichting Sociëteit de Schakel

In 2019 ontving de Facilicom Foundation een projectaanvraag van een collega van De ZorgCentrale (onderdeel van Incluzio). De dochter van deze collega is de secretaris van Stichting Sociëteit de Schakel. Deze stichting organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking vanaf 15 jaar uit Hellevoetsluis en omgeving. Op 28 september stond het jaarlijkse uitje naar vogelpark Avifauna gepland. Omdat meerdere deelnemers rolstoel gebonden zijn moest er speciaal vervoer worden geregeld. De Facilicom Foundation heeft een donatie gedaan en het vervoer voor deze dag geregeld. De deelnemers en vrijwilligers van Stichting Sociëteit de Schakel hebben genoten van een onvergetelijke dag in Avifauna!

 

Foto van bovenaf op het terrein van Waterwerk natuurcentrum

Waternetwerk Natuurcentrum Gorinchem

Dankzij een projectaanvraag van Jannie, medewerker servicedesk bij Incluzio, heeft Natuurcentrum Gorinchem een donatie ontvangen van de Facilicom Foundation. Dankzij deze was het mogelijk om aanpassingen aan het waternetwerk te doen. Door vernieuwde wetgeving voldeden niet alle leidingen meer aan de gestelde eisen. Deze leidingen zijn aangepast en het gehele netwerk is gecontroleerd. Het leukste eiland van Gorinchem kan nu alle dieren, medewerkers en bezoekers voorzien van (h)eerlijk en veilig drinkwater.

 

Elftalfoto van voetbalelftal de merinos

CP-team v.v. De Merino's

Collega Ingrid (RadarUitvoering Oost) heeft een projectaanvraag gedaan voor het CP-voetbalteam van v.v. De Merino’s in Veenendaal. CP staat voor Cerebrale Parese, wat betekent dat de jongens die in dit team spelen een aangeboren of niet aangeboren hersenletsel hebben.

Een groep fanatieke ouders zet zich actief in voor het team, mét een mooi resultaat: twee vaders nemen de rol van coach op zich, er wordt sponsorgeld en materiaal ingezameld én het team mag meedoen aan de Champions League voor CP-teams in Barcelona. Dankzij de aanvraag van Ingrid heeft ook de Facilicom Foundation een financiële bijdrage gedaan. Wij wensen het team veel succes en plezier!

 

Logo van een Sinterklaas met de tekst '10 jaar Sint voor ieder 1'

Sinterklaascadeaus en chocoladeletters

Eind november ontvingen wij een projectaanvraag van Facilicom-collega Yvonne. Via haar dochter, die docent is op een middelbare school, hoorde zij over Stichting Sintvoorieder1. Deze stichting heeft als motto dat ieder kind – rijk of arm - een Sinterklaascadeau moet krijgen. Dit initiatief sprak haar zo aan, dat zij vanuit haar ambassadeursrol direct de link met de Facilicom Foundation heeft gelegd.

De middelbare school waar de dochter van Yvonne werkt is een initiatief gestart om chocoladeletters in te zamelen voor de stichting. Ook de Facilicom Foundation heeft een mooie bijdrage gedaan. Hiermee heeft Stichting Sintvoorieder1 cadeaus en chocoladeletters kunnen kopen voor kinderen die, omdat zij opgroeien in verborgen armoede, normaal gesproken geen Sinterklaascadeautje krijgen.

 

Foto van een groepje ouderen op het terras

Gloednieuw terras

Rijn en Vliet, een woonzorgcentrum in Leiden, had een voortuin die wel een opknapbeurt kon gebruiken. De ouderen konden niet goed zitten en het zag er niet uitnodigend uit. Collega’s Erwin en Thomas hebben een projectaanvraag gedaan bij de Foundation en zo konden zij een gezelligere voortuin met nieuwe parasols, tafels en stoelen realiseren. Ook is er een ijskar aangeschaft zodat de ouderen tijdens de warme dagen kunnen genieten van een lekker ijsje! 

 

Foto van een kindje die een papiertje vastheeft.

Chronisch zieke kinderen dagje uit dankzij donaties medewerkers Facilicom

Medewerkers van Facilicom Group konden ervoor kiezen om hun kerstgeschenk om te zetten in een schenking aan de Facilicom Group Foundation. 28 medewerkers van Facilicom in Nederland en België hebben hiervoor gekozen! Hier hebben zij afgelopen vrijdag een aantal kinderen dolgelukkig mee gemaakt. De Foundation had het geld geschonken aan een dagje naar Blijdorp dat Stichting Kruimeltje organiseerde voor ernstig zieke kinderen. 41 kinderen hebben genoten van het bezoek aan de dierentuin en een heerlijke lunch.

Wil je meer weten over de bijdragen van Facilicom Group Foundation aan Stichting Kruimeltje? Lees het hier. 

 

Twee vrouwewlijke collega's bij de oven.

De kers op de taart

Toen Jannie Kavelaar (servicedesk medewerkster bij Incluzio) hoorde over de doelstelling van de Facilicom Foundation, dacht ze al snel aan Dorpsontmoeting Stichting Durnééve in Meijel, het dorp waar haar ouders gewoond hebben en waar haar zussen nog steeds wonen. De stichting biedt een ontmoetingsplek waar mensen, die behoefte hebben aan gezelschap, terechtkunnen voor een fijne en gezellige dagbesteding en draait grotendeels op vrijwilligers.

Jannie heeft bij de Facilicom Foundation een aanvraag gedaan voor een professionele oven. “Die oven kunnen ze gebruiken voor leuke activiteiten zoals het Bakcafé, waarbij de mensen onder begeleiding van een banketbakker leren bakken.” vertelt Jannie. “Het werd goedgekeurd! Ik was ontzettend blij en heb meteen naar de stichting gebeld met het goede nieuws.” Inmiddels is de oven in gebruik genomen en Jannie is natuurlijk gaan genieten van een lekker stuk taart.

 

Groepsfoto bij speelnatuur oerrr

Speelnatuur van OERRR

Op woensdag 10 april is onder leiding van de Speeltuinbende op Oud Groevenbeek de speelnatuur van OERRR geopend. Leerlingen van een reguliere school en een Mytylschool hebben het openingslint gezamenlijk doorgeknipt. De kinderen werden vervolgens verdeeld in groepjes, met in ieder groepje kinderen van beide scholen. Er werd volop samen gespeeld waardoor ook de kinderen in een rolstoel konden helpen met het bouwen van een echte takkenhut. De reguliere schoolkinderen hebben met een blinddoek op getest hoe het is om te spelen als je niets kunt zien.

 

Een moestuin dat onderhouden wordt door Facilicom collega's

Foundation helpt moestuin in Overschie

‘Overvloed in Overschie’, heet het initiatief in de Rotterdamse deelgemeente om samen voedsel te verbouwen. Het is een gezamenlijke moestuin waarin meerdere doelstellingen samenkomen: gezondheid, beweging, eten, participatie, educatie en duurzaamheid. Een mooi project waarvoor Miriam Garrido, medewerkster WMO Radar, een aanvraag heeft ingediend bij de Facilicom Foundation.

Net als in veel andere wijken in de stad kent ook Overschie een grote diversiteit aan culturen. Door samen te tuinieren, leren de verschillende culturen meer van elkaar. De tuin is ook een veilige ruimte waar iedereen de kans krijgt om zichzelf te ontplooien en zijn of haar talenten te ontwikkelen. Bewoners die mee-tuinieren zijn bovendien flink in beweging, zodat het project ook nog eens bijdraagt aan de gezondheid. Facilicom wil graag meehelpen om van Overvloed in Overschie een nog groter succes te maken. Vanuit de Foundation is er een bijdrage gegeven die goed is besteed: aan rozenbogen, planten, zaden, lavameel, tuingereedschap, een tuiniercursus en nog veel meer.

 

Foto van een Nederlandse vrouw die lesgeeft aan een buitenlandse mevrouw.

Stichting Taalkoppels Gouda

Facilicom Foundation sponsort alfabetiseringsproject van Stichting Taalkoppels Gouda
Op 26 november 2018 heeft het bestuur van de Stichting Taalkoppels Gouda een subsidie van €1.000,- van Facilicom Foundation ontvangen voor het alfabetiseringsproject dat de stichting ten behoeve van inburgeraars in Gouda en omgeving zal uitvoeren.

"Wij zijn heel blij met deze bijdrage. Hiermee kunnen we een aantal mensen hopelijk een betere toekomst in ons land bieden door ze de beginselen van onze taal te leren en ze zo te laten integreren in onze samenleving," aldus Henk Revoort, voorzitter Stichting Taalkoppels Gouda. 

 

Vrouw loopt met een karretje waar een grote pan op staat

Kerstdiner voor Senioren Collectief Haaglanden

Op 18 december organiseerde Senioren Collectief Haaglanden een kerstdiner voor 45 bewoners van de Florence flat. Zara Kacharmanova van Axxicom Thuishulp heeft zich tijdens het kerstdiner ingezet als vrijwilliger. "Het aantal aanwezige gasten was uiteindelijk hoger dan verwacht, maar de vrijwillgers hebben hard gewerkt om er voor iedereen een hele mooie avond van te maken. Ik heb zelf een driegangen maaltijd gekookt en een aantal feestelijke voorafjes voorbereid. De gasten waren erg tevreden en hebben genoten van deze avond" aldus een trotse Zara. 

Foto van een groepje ouderen die aan een picknicktafel zitten op het schoolplein.

Ouderen eten samen met schoolkinderen

In Westerbroek hebben een aantal dames het project 'Samen (w)eten we het beter' opgestart, schoolkinderen en ouderen eten dan gezellig samen. Linda Bodewes van Trigion heeft voor dit project een aanvraag bij de Foundation gedaan. ‘Hiervan konden ze een koelkast, warmhoudbakken en eten kopen. Ik zie elke keer dat de ouderen maar ook de schoolkinderen het geweldig vinden om met elkaar te eten. De ouderen komen uit hun isolement en de kinderen praten graag met de ouderen,’ aldus een enthousiaste Linda. 

Foto van een vlieger die op het zand ligt met de tekst Vitalis.

Voor Vitalismaatje Mirjam is the sky the limit

Eén keer in de twee weken is Mirjam Potjer niet dertien-hoog te vinden op de afdeling communicatie waar ze werkt. Dan trekt ze eropuit met Riwesh (10). Die woensdagmiddagen is Mirjam ‘Vitalismaatje’. Stichting Vitalis koppelt enthousiaste volwassenen aan kinderen in kwetsbare posities. Kinderen die de kans lopen om in de problemen te raken, en daardoor al snel in het circuit van de professionele jeugdzorg terecht zouden kunnen komen.

'lk ben gek op kinderen. En het is heel leuk om te doen. Het vergroot zijn wereld, maar ook de mijne. Je gaat dingen weer door de ogen van een kind zien', zegt Mirjam. Met ‘haar’ Riwesh ondernam ze al diverse activiteiten. 'Hij is gek op dansen, dus dat doen we veel. We zijn wezen kajakken, bodyboarden en suppen, we zijn naar het Museum voor Communicatie in Den Haag geweest en hij is hier op het kantoor geweest.’

Dat laatste had een bijzondere reden. Riwesh mocht als eerste een vlieger in ontvangst nemen. De Facilicom Foundation heeft 100 van die vliegers gesponsord zodat nieuwe maatjes bij Vitalis meteen een ‘vliegende start’ krijgen.

Groepsfoto van mensen die een trui aan hebben van supercool

Super COOL

Op 3 november heeft Super COOL in Almere een sportdag georganiseerd onder het mom van ‘samen sporten’. Super COOL is een sportproject voor deelnemers met een verstandelijke beperking, die samen met maatjes willen sporten of één van de sporten eerst willen uitproberen. De Facilicom Foundation ondersteunt Super COOL in het bereiken van haar doelen, zowel financieel als met inzet van vrijwilligers.

Zo heeft onder andere onze Facilicom-collega Nancy Houtman tijdens de sportdag niet alleen als vrijwilligster geholpen (en gesport), maar ook een vlog gemaakt van het evenement. Bekijk de vlog hier.

Oudere man wordt gevoerd aan tafel door een mevrouw

Woonkamerfeestje bij Stichting Daelzicht

Op zaterdag 4 augustus was het een vrolijke boel in de woonkamer van Savelberg Koningslust. De cliënten hadden alles leuk versierd en buiten werd de barbecue aangestoken.

‘Veel cliënten zijn eenzaam, omdat ze geen familie meer hebben of familie niet vaak aanwezig kan zijn. Voor hen was het fijn als er iets wordt georganiseerd waar zij ook zonder familie aan deel kunnen nemen. Het deed me goed deze mensen te zien lachen, smullen, zingen en genieten van de muziek. We kunnen terugkijken op een geslaagd feestje,’ aldus Heidy Driessen van Gom Zorg.

 

Overhanding van een check van 3000 euro

Domaine des Dames voor Stichting Hulphond

Zaterdag 21 april 2018 organiseerde de Lionsclub Domaine des Dames een lifestyle springmarket om geld in te zamelen voor Stichting Hulphond. Facilicom Foundation heeft € 500,- bijgedragen aan deze markt die plaatsvond in het streekmuseum van Krimpen a/d IJssel.

Myra Rijnberg van Gom vertelt: “Het is enorm veel werk geweest om het evenement te organiseren, maar het resultaat was geweldig. Mede door de gift van Facilicom hebben we er een mooi evenement van kunnen maken en hebben we veel geld verdiend waar we de Stichting Hulphond en andere goede doelen blij mee hebben kunnen maken.”