We passen de temperatuur aan voor de goede zaak

Facilicom Group

In de panden van Facilicom Group hebben we de temperatuur aangepast. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, wil Nederland versneld minder afhankelijk worden van gas. Met deze maatregel helpen we daar een handje bij en levert dat een besparing van ongeveer 10% op ons gasverbruik. De flinke besparing die deze maatregel ons oplevert doneren we aan Giro 555, dat zich inzet voor de slachtoffers van de oorlog.

Steun Oekraïne

"Facilicom Group werkt al jaren aan het verduurzamen van de bedrijfsvoering”, zegt sustainability manager Tim Platteel. “Het terugdringen van ons gasverbruik is daar onderdeel van. De verschrikkelijke oorlog die nu in Oekraïne woedt, is voor ons een goede reden om nu een extra stap te zetten. Dus stellen we de verwarmingen bij in panden waar we zelf de energiecontracten beheren. We passen de temperatuur aan voor de goede zaak. Want de bespaarde energie die dit oplevert doneren we aan Giro 555. Het mooie is dat we ervoor kiezen deze maatregel structureel door te voeren. Als mooi bijeffect helpt deze steunbetuiging ook nog eens bij het reduceren van onze CO2 footprint en daarmee het behalen de duurzaamheidsdoelen.”

Meer dan energie besparen

Als het gaat om de humanitaire crisis die Europa nu meemaakt, wil Facilicom Group meer doen dan alleen de verwarming lager zetten. Onze divisies zetten zich ook in waar mogelijk. Zo bouwt Breijer een oud gebouw van Unilever om tot opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne, Trigion helpt in Rotterdam mee bij de bouw van opvang en Incluzio helpt in diverse Nederlandse gemeenten bij de sociale ondersteuning van vluchtelingen in opvangcentra.