FMN en Facilicom Group trappen samen facilitair jaar af

Met de lancering van FMN Young trapte FMN in het EYE Filmmuseum Amsterdam samen met platinum-partner Facilicom Group en ruim 190 facilitair professionals het jaar 2020 af en gaf de vakvereniging voor het facilitaire domein het startschot voor de viering van haar 25-jarig jubileum. Binnen FMN is FMN Young een nieuw netwerk voor studenten facility management en facilitair professionals tot en met 30 jaar. Doel van het netwerk is om kennis te delen, inspiratie op te doen en op enthousiaste wijze de verbinding met het werkveld en vakgebied te leggen.

De introductie van FMN Young vond geheel toepasselijk plaats met de vertoning van een korte film op het bioscoopscherm, waarin FMN Young op vlotte wijze haar missie kenbaar maakt aan de aanwezigen. Vol trots meldde Mirjam van den Dool, voorzitter van FMN Young, daarna dat in korte tijd al veel young professionals, FM-studenten en andere partijen uit het werkveld zich bij haar en haar kernteamleden hebben gemeld: “Logisch, want met FMN Young dragen we op een leuke, zinvolle manier bij aan het vergroten van een relevant netwerk voor studenten en young professionals en hun rol als ambassadeur van het facilitaire vakgebied. Onze frisse blik en onze frisse ideeën houden tegelijkertijd de gevestigde orde scherp.”

FMN Young heeft haar eerste evenementen gepland staan, waaronder een bedrijfsbezoek bij TOPdesk in februari en een dagvullend event bij de Nationale Politie in april. Wil jij met jouw organisatie bijdragen aan de invulling van de agenda van deze community of een samenwerking aangaan? Neem dan contact op met FMN Young via young@fmn.nl. Voor meer informatie, de video én aanmelden kan je terecht op www.fmn.nl/young.

Sleutel tot succes

FMN-voorzitter Natalie Hofman was in haar nieuwjaarstoespraak vol lof over het initiatief en sluit zich hierbij aan. Zij is blij met de energie die FMN Young brengt en verwacht dat het nieuwe netwerk het bestuur scherp houdt door het invullen van de toekomststoel. “We vieren dit jaar dan wel ons zilveren jubileum, maar vandaag voelen we ons vooral 25 jaar jong!” Ook gastheer Geert van de Laar van Facilicom Group is blij met het initiatief FMN Young en benadrukt dat young professionals de sleutel tot succes kunnen zijn. “Binnen Facilicom bieden wij young professionals alle ruimte om te ontdekken, te leren en te experimenteren. Een triple-win voor de professional, het vakgebied en voor onze organisatie.”

Iconisch

Het iconische EYE Filmmuseum, één van de vele inspirerende locaties waar Facilicom Group haar facilitaire diensten aanbiedt, vormde dit jaar het perfecte decor voor de traditionele aftrap van het nieuwe jaar door facilitair Nederland. Het gebouw wist in zijn nog prille bestaan al een enorme impuls aan de ontwikkeling van de oude industriewerven in Amsterdam-Noord te geven en heeft een prominente plek veroverd in de Amsterdamse skyline.