Werkgeluk & Facilicom Group

De coronamaatregelen doen een groot beroep op onze veerkracht. Hoe komen we vol energie de werkdag door en blijven we optimaal presteren? Medewerkers Bart Janssen, Janine de Vries en Jurg Goeree delen de inzichten uit het high potential programma van Facilicom Group.

Lees meer

Wat betekent werkgeluk nu de wereld door de corona-epidemie totaal veranderd is?

Lees meer

Je netwerk en kennis vergroten, nieuwe inspiratie opdoen, jezelf verder ontwikkelen. Dat zijn de uitgangspunten van de activiteiten van Jong Facilicom, het netwerk van jonge en ambitieuze professionals van Facilicom Group.

Lees meer

De beste ideeën krijg je in contact met anderen. Daarom is verbinding ook zo'n belangrijk thema voor werkgeluk.

Lees meer

Facilicom Group werkt samen met Happy Office, initiatiefnemers van de Week van het Werkgeluk, aan een organisatie waarin werkgeluk centraal staat. Wat zijn de lessons learned tot nu toe?

Lees meer

Bij Facilicom Group werken vijftig 'Happy Officers'. De medewerkers zijn getraind om het geluk op de werkvloer te stimuleren. Happy Officer Marijke van de Velde vertelt hoe dat werkt.

Lees meer

Een vaste baan. Uitzicht op een goed pensioen. Nog niet eens heel lang geleden waren het belangrijke ‘drivers’ voor mensen op zoek naar een baan. De generatie die nu aan het werk is, zoekt het vooral in ontwikkelingsmogelijkheden. In professionele groei, maar liever nog persoonlijke groei. Maar hoe ga je als HR-medewerker om met die behoefte?

Lees meer

Het thema werkgeluk staat bij steeds meer organisaties op de agenda. Maar wat betekent het precies om aan het geluk van medewerkers te werken?

Lees meer

Aandacht voor het werkgeluk van medewerkers past bij organisaties die zich betrokken voelen bij actuele maatschappelijke vraagstukken. De inzet op werkgeluk is dan ook steeds vaker een onderdeel van duurzaam ondernemerschap. Hoe verhoudt de focus op werkgeluk zich tot het werken aan een inclusieve samenleving die rekening houdt met toekomstige generaties?

Lees meer

Is de medewerker van vandaag nog wel zo gelukkig met een baas die alles voor hem of haar dicteert? Of scheelt het als werknemers zelf de ruimte krijgen om beslissingen te nemen? Inderdaad blijken mensen gelukkiger te worden van werk waarin niet alles van bovenaf wordt opgelegd.

Lees meer

Werkgeluk zit ‘m niet alleen maar in leuke collega’s, mogelijkheden om jezelf te ontplooien of projecten waar je blij van wordt. Het gebouw waar een medewerker - gemiddeld - eenderde van de dag vertoeft, heeft ook een grote invloed.

Lees meer

Naast aandacht voor kosten en kwaliteit komt er steeds meer oog voor de toegevoegde waarde van de facilitaire dienstverlening. Dat deze toegevoegde waarde van de facilitaire dienstverlening ook een positieve impact op het werkgeluk en de productiviteit van medewerkers heeft, en daarmee op het succes van organisaties, is een nóg recenter inzicht.

Lees meer