Whitepaper Werkgeluk

De impact van de werkomgeving op arbeidsproductiviteit

Naast aandacht voor kosten en kwaliteit komt er steeds meer oog voor de toegevoegde waarde van de facilitaire dienstverlening. Facilitaire medewerkers worden steeds vaker het visitekaartje van de opdrachtgever en leveren een belangrijke bijdrage aan hospitality en klantbeleving. Dat deze toegevoegde waarde van de facilitaire dienstverlening ook een positieve impact op het werkgeluk en de productiviteit van medewerkers heeft, en daarmee op het succes van organisaties, is een nóg recenter inzicht.

Om deze effecten ook wetenschappelijk aan te tonen initieerde Facilicom twee jaar geleden een onderzoek naar het verband tussen gastvrijheid en waargenomen arbeidsproductiviteit in een kantooromgeving. Het onderzoek is uitgevoerd door Herman Kok van de Wageningen Universiteit en vond plaats in samenwerking met UWV.

In deze whitepaper delen we graag de opzet van dit onderzoek, de belangrijkste uitkomsten en het belang ervan voor het facilitaire bedrijf van organisaties en de facilitaire branche als geheel.