Mosa en Rafael zijn de Bazen van Morgen

Facilicom Foundation

Vorige week namen Mosa en Rafael voor één dag het stokje over van onze vice CEO Albert van der Meulen, als baas van Facilicom. Zij namen deel aan het project de Baas van Morgen van JINC Rotterdam. Het was een leuke en leerzame dag voor zowel onze Baas van Vandaag als onze Bazen van Morgen.

De Baas van Vandaag, vice CEO Albert van der Meulen, ging op pad met de 2 Bazen van Morgen Mosa en Rafael. Mosa en Rafael zijn 2 basisschoolleerlingen uit groep 8 van De Peperklip uit Schiedam. De Baas van Morgen is een initiatief van JINC. Op een laagdrempelige wijze maken leerlingen kennis met allerlei beroepen en bedrijven. Ieder jaar is er een centraal thema en dit jaar is gekozen voor het thema diversiteit. Nu heb je binnen Facilicom vele soorten van diversiteit: diversiteit in diensten, locaties, collega’s, werkzaamheden etc. Dus dat zat wel goed! 

Terugblik op de dag

De eerste stop was Diergaarde Blijdorp. Hier liet rayonleidster Hilda Grosjean zien wat er allemaal bij komt kijken om de Diergaarde schoon te houden. Waar let je op, wat mag wel, wat mag niet, welke werkzaamheden eerst, de routing, waarom is het viezer als het regent, waarom doen niet alle collega’s hetzelfde. Tal van vakinhoudelijke aspecten kwamen voorbij. Zo bezorgde Hilda de 2 Bazen van Morgen en ook de Baas van Vandaag een onwijs leuke ochtend. Want zoals Hilda het zelf zegt: “Ik ben naast rayonleidster, ook aanspreekpunt voor de gasten én het visitekaartje van Gom”.

De tweede stop was de Alarm Service Centrale van Trigion. Hier waren de 2 Bazen van Morgen diep onder de indruk van de toegangscontrole, schermen, camerabeelden en alle IT en digitale aspecten. De 3e stop was een heerlijke lunch van Food&i en dat was tevens de afronding van een leuk programma waarin de diversiteit van Facilicom prominent aanwezig was.

Over Baas van Morgen

JINC strijdt voor een Nederland waarin een postcode en sociaaleconomische achtergrond niemands toekomst bepaalt. Tijdens JINC Baas van Morgen nemen kinderen het bedrijfsleven van Nederland over. Zij ervaren hoe het is om een bedrijf te leiden door een dag het werk over te nemen van de baas. De jongeren leggen waardevolle contacten, ervaren van dichtbij hoe een bedrijf in elkaar zit en laten de wereld zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van de toekomst.

De Bazen van Morgen samen met de Baas van Vandaag op bezoek in Diergaarde Blijdorp.
De Bazen van Morgen samen met de Baas van Vandaag op bezoek in Diergaarde Blijdorp.
De Bazen van Morgen op bezoek bij de Alarm Service Centrale van Trigion.
Baas van Morgen Mosa zit achter het bureau van de Baas van Vandaag Albert van der Meulen.
Albert van der Meulen samen met de bazen van morgen.
Baas van Morgen Rafael zit achter het bureau van de Baas van Vandaag Albert van der Meulen.