De Uitdaging 2022

Met elkaar. Vóór een ander

‘Je maakt er mensen echt blij mee.’ ‘Ze keken gewoon uit naar onze komst!’ ‘Mevrouw was dolgelukkig, ze had zelfs appeltaart gebakken!’ Drie willekeurige reacties van deelnemers aan De Uitdaging van vorig jaar. Mocht je nog twijfelen over je inschrijving voor de komende editie: jouw inzet als vrijwilliger wordt heel erg gewaardeerd. En weet je wat het nóg leuker maakt? Je collega’s eens in een heel andere setting tegenkomen. Dit is Teambuilding Next Level. Ga mee koken, pannenkoeken bakken, spelletjes doen, tuinieren of wat anders en schrijf je in!

  • Iets doen voor een ander
  • Altijd iets wat bij jou past
  • Je collega’s beter leren kennen

Hier kunnen ze jouw hulp goed gebruiken

De tuin van een verpleeghuis summerproof maken. Cupcakes en pannenkoeken bakken voor ouderen met dementie. Kraampjes bemannen tijdens een zomermarkt van een zorginstelling. Allerhande klusjes doen op een zorgboerderij. Boodschappen inzamelen bij supermarkten voor de voedselbank. Echt, er is altijd een vrijwilligersklusje dat op jouw lijf geschreven is. Kijk hier wat er bij jou in de buurt voor werk wacht. Je kan je inschrijven t/m 30 april.

 

Aanmelden voor De Uitdaging

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Als je je inschrijft, rekenen we op je. Of beter gezegd: onze opdrachtgevers rekenen op je. Die regelen bijvoorbeeld eigen vrijwilligers voor de begeleiding van activiteiten. En ze stemmen de hoeveelheid werk op het aantal Facilicom-collega’s af. Jij snapt: niet komen is die opdrachtgever én je collega’s teleurstellen. Dus wees er gewoon bij, behalve als je ziek bent natuurlijk.

 

Vrijwilligerswerk onder werktijd

Vanuit Facilicom Group ondersteunen wij vrijwilligerswerk en willen wij onze medewerkers stimuleren om zich in te zetten voor een ander. Daarom is ons beleid erop gericht dat FBD’ers een halve werkdag per jaar vrijwilligerswerk mogen doen onder werktijd. Uiteraard is het wel de bedoeling dat alle collega’s hun activiteit in overleg met hun leidinggevende inplannen. 

Infographic met resultaten en cijfers van de Facilicom Foundation Uitdaging van 2021.

Wow! 300 collega’s gingen je vorig jaar voor!

De Uitdaging is een van de activiteiten van de Facilicom Foundation. De Foundation laat het sociale hart van Facilicom Group nóg enthousiaster kloppen. En honderden collega’s delen die betrokkenheid met mensen die het minder hebben. Vorig jaar konden we meer dan 300 collega’s verwelkomen als vrijwilliger tijdens De Uitdaging. Bekijk de infographic met de resultaten van vorig jaar. 

Bekijk de infographic

Impressie van eerdere Uitdagingen

Groepsfoto van Facilicom-medewerkers die in de keuken staan bij Resto van Harte. Allen met een rood Resto van Harte schort.
Een groepsfoto van Facilicom-medewerkers tijdens De Uitdaging
Groepsfoto van Facilicom-medewerkers tijdens De Uitdaging, met in het midden Johnny de Mol.
Groepsfoto van Facilicom-medewerkers die vrijwilligerswerk doen bij het babyhuis.
Facilicom-medewerkers zijn aan het wandelen met ouderen in een rolstoel, bij centraal station in Rotterdam.
Een groep Facilicom-collega's poseert voor een bejaardentehuis waar zij vrijwilligerwerk hebben gedaan.