Facilicom Labs - Slimme oplossingen

Breijer, de totaalaanbieder van technische dienstverlening binnen Facilicom Solutions, heeft een bluebot ontwikkeld die gebruik maakt van machine en deep learning om gebouwbeheersystemen steeds nauwkeurig af te stemmen op actuele situaties.

Lees meer

Waar de zelfrijdende auto nog altijd wacht op een doorbraak, is autonoom schrobzuigen al werkelijkheid. Bij Gom Offices loopt - beter gezegd: rijdt - een pilot met het nieuwste paradepaardje van Tennant, de T7 AMR.

Lees meer

In Security Management nummer 10 komen drie actuele ontwikkelingen over de meldkamer van de toekomst aan de orde. Een daarvan is de multi-domeincentrale in Hoofddorp. In dit artikel wordt dieper ingegaan op deze allereerste iCentrale in Nederland.

Lees meer

Hoe kan de ontwikkeling van robotisering bijdragen in het bieden van optimale gastvrijheid? Een testcase die wij als Facilicom Solutions graag met onze eigen ogen willen ervaren. De humanoïde receptierobot Pepper, bij ons genaamd Bernadette, zal als experiment werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Rotterdam.

Lees verder

Gom Zorg is een pilot gestart bij de Radiotherapiegroep verbonden aan het Deventer Ziekenhuis. Er wordt 24/7 gewerkt aan de reiniging van de sanitaire ruimten. Bacteriën doen daar het werk. Probiotica blijkt namelijk veel effectiever dan ‘gewone’ schoonmaakmiddelen in het voorkomen van infecties.

Lees meer

Per 1 januari 2018 is het Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) opgenomen als verplichte erkende maatregel. Naast het implementeren van energiebesparende maatregelen moeten organisaties vanaf januari 2018 ook beschikken over een EBS. Facilicom Energiemanagement biedt hiervoor de oplossing met haar webapplicatie Bespaar.

Lees meer