Nieuwe HR-directeur Facilicom Group Wendy Aendekerk: ‘Onze medewerkers maken iedere dag het verschil’

Facilicom Group

Vanaf 1 juni is Wendy Aendekerk de nieuwe HR-directeur van Facilicom Group. Zij stapte over van Ordina, waar ze HR-directeur was. Hiervoor heeft zij HR management- en directiefuncties bekleed bij o.a. Port of Rotterdam, UNIT4, Huisman en ERIKS. Bij Facilicom Group is zij nu verantwoordelijk voor het HR-beleid van het bedrijf dat ruim 26.000 medewerkers kent. 

Werken voor een prachtig familiebedrijf

Wendy over haar benoeming: ‘Ik ben erg trots op deze benoeming. Facilicom Group is een prachtig familiebedrijf met vele medewerkers die werk doen dat er echt toe doet. Elke dag maken de medewerkers van Facilicom de wereld een stukje mooier’.

Wendy Aendekerk

‘Er liggen vele uitdagingen op ons pad. Facilicom wil deze uitdagingen graag duurzaam sociaal aanpakken. Hoe zorgen we ervoor dat in deze tijd van hoge werkdruk en ziekteverzuim, onze medewerkers vitaal blijven? Hoe houden we onze sector aantrekkelijk voor starters en senioren op de arbeidsmarkt?  Als HR-professional moet je deze en andere vraagstukken uit de operatie vertalen naar wat dit betekent voor de mensen. ‘Zeker als een van de grootste werkgevers van Nederland nemen wij onze verantwoordelijkheid om onze medewerkers inzetbaar en relevant te houden’, besluit Wendy.

Werken aan werkgeluk

Facilicom Group werkt al jaren aan een plek waar mensen met plezier aan de slag gaan. Als dienstverlenend mensenbedrijf waar we elke dag samenwerken aan een betere leefomgeving voor iedereen, gunnen we onze medewerkers al het werkgeluk van de wereld. ‘Gelukkige en betrokken medewerkers hebben ook nog eens een positieve impact op hun omgeving. Dus ook onze opdrachtgevers – en hun medewerkers en klanten – worden er beter van als onze mensen met plezier naar het werk gaan’, vertelt Eric Otto, CEO van Facilicom Group. ‘Ik verwacht dat we met de benoeming van Wendy tot HR-directeur van de Facilicom Group hierin met veel energie invulling aan kunnen geven.’