Van waarde zijn én vaart maken

Buitengewoon

Van salesmanager bij een cateraar naar projectmanager voor Buitengewoon. Op het oog is het misschien een grote stap, maar Joanne Hubers (34) ziet vooral kansen. “Ik heb veel zin om snel thuis te raken in de wereld van social return.”

“Ik neem om te beginnen een paar mooie projecten over”, vertelt Joanne. “Het gaat onder andere om het project voor de Rijksbeveiligingsorganisatie waarin Buitengewoon en Trigion samen optrekken.” Maar er is meer: “Naast m’n externe rol krijg ik ruimte om mee te bouwen aan het bedrijf dat Buitengewoon is.” Haar enthousiasme ziet ze daarbij als een belangrijke eigenschap. “Dat ik een gestructureerd typje ben helpt het team hopelijk ook. Ik ben zo iemand die lijstjes maakt.”

Joanne Hubers - Buitengewoon

FEELING HOUDEN

“Of ik volgend jaar of over twee jaar nog steeds zo blij ben? Tsjonge, dat is een moeilijke vraag”, lacht Joanne. “Ik houd ervan om vaart te maken. Voor mijn werkplezier is het verder doorslaggevend dat wat ik doe van waarde is voor andere mensen.” Dat is dan ook de reden dat ze als projectmanager van Buitengewoon graag direct betrokken wil zijn bij het plaatsen van kandidaten. “Ik krijg energie van dat contact en het is dé manier om feeling te houden met waar ik het voor doe.”

MOTIVATIE VAN BINNENUIT

Of het nou om duurzaamheid gaat, of om social return, maatschappelijke verantwoordelijkheid blijft nog te vaak hangen in mooie plannen, vindt Joanne. “Voor mij is het belangrijk dat er commitment is, en dat je dat ook terugziet in geld, in tijd en in betrokkenheid van het topmanagement.” Ze heeft het idee dat het daarmee bij Buitengewoon wel goed zit. “Facilicom moet ik wat dat betreft nog leren kennen. Mijn indruk is dat de motivatie om mensen kansen te geven zeker van binnenuit komt.”

Voorlopig zal ze haar ogen en oren openhouden om snel thuis te raken: “Wet- en regelgeving binnen het sociaal domein bijvoorbeeld, dat is nieuw voor me. Ik wil als gesprekspartner natuurlijk van de hoed en de rand weten, en dus zal ik even flink moeten studeren. Leuk toch!?”