Susanne Sikkema nieuwe CHRO Facilicom Group

Facilicom Group

Schiedam, 7 mei 2024 – Dienstverlener Facilicom Group heeft sinds 1 mei een nieuwe CHRO: Susanne Sikkema (44) neemt het stokje over van Wendy Aendekerk, die als HR-directeur bij Incluzio start, de divisie van Facilicom Group die zich richt op zorg en welzijn. Sikkema is in haar functie verantwoordelijk voor het sociaal duurzame HR-beleid van het familiebedrijf uit Schiedam dat ruim 20.000 medewerkers kent.

Sikkema bekleedde hiervoor diverse HR-functies bij verschillende bedrijven, waaronder Ballast Nedam. Sinds 2020 was ze HR-directeur bij het Rotterdamse bedrijf Van Oord, meest recent van de business unit Dredging & Infra. Haar carrière begon ze echter na een studie rechten als fiscaal jurist waarna ze lang werkzaam was als arbeidsrechtadvocaat. Met haar brede HR ervaring, van arbeidsrecht tot management development, is zij een waardevolle toevoeging aan de directie van Facilicom Group. 

Susanne Sikkema

Impactvol bedrijf

“Tijdens mijn jaren als arbeidsrechtadvocaat sprak de menselijke kant van juridische of HR-gerelateerde vragen me altijd al het meeste aan,” licht Sikkema toe. “Als mens lever ik graag een maatschappelijke bijdrage, en ik ben dan ook enorm blij dat ik deze functie mag vervullen bij een impactvol familiebedrijf dat haar professionals op de eerste plaats zet. De cultuur en lange termijnstrategie met de focus op sociale duurzaamheid passen me goed. Ik kijk er naar uit om samen met het team de divisie overstijgende HR-agenda die Wendy heeft opgezet verder uit te bouwen.”

Eric Otto, CEO van Facilicom Group, is blij met de komst van Sikkema. “Met Susanne hebben we opnieuw een deskundige en gedreven CHRO die zich 100% inzet voor de ruim 20.000 professionals die dagelijks hard voor ons bedrijf werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij een waardevolle bijdrage gaat leveren aan onze strategische doelstellingen.”