Rotterdams New Fork overgenomen door Facilicom Group

Facilicom Group Catering

Met de komst van New Fork-directeuren Yorick van Baarsel en Roland Mathyi zet Facilicom Group een volgende stap in de uitrol van het nieuwe F&B-concept Food&i. Van Baarsel en Mathyi zijn oprichters van New Fork in Rotterdam. Onder die naam zijn beiden succesvol met onder meer innovatieve F&B-oplossingen voor diverse opdrachtgevers, waaronder Coolblue. ‘We zagen een grote fit tussen New Fork en Food&i’, zegt Joost Smaal, die binnen Facilicom Group leiding geeft aan de uitrol van de nieuwe divisie. 

Eten en drinken van 100% natuurlijke producten serveren was de drijfveer voor Yorick van Baarsel en Roland Mathyi om in 2011 New Fork te starten. Die behoefte is in 2020 groter dan ooit, constateert Van Baarsel. ‘Je ziet een duidelijke trend naar meer kwaliteit, meer ambacht, meer gastvrijheid. Wat we ook zien, is dat mensen steeds meer op zoek zijn naar horecaconcepten dan naar cateringconcepten. Dat is ook waarom Facilicom Group ons heeft benaderd om New Fork over te nemen. We hebben altijd al gekeken naar nieuwe, meer innovatieve vormen van catering.’

Catering Coolblue

Het New Fork-concept is inmiddels te vinden op een aantal prominente vaste locaties in en om de stad Rotterdam, zoals de Erasmus Universiteit en restaurant Futureland in de Rotterdamse haven. Daarnaast is catering een belangrijke pijler onder het bedrijf, dat onder het eigen label door blijft gaan met behoud van het bestaande personeelsbestand. Zo worden onder meer Coolblue en Deutsche Bank dagelijks voorzien van eten en drinken.

Flexibiliteit

Met die ervaring verwachten Van Baarsel en Mathyi van toegevoegde waarde te zijn voor Food&i. ‘We hebben de afgelopen tien jaar al veel meters gemaakt. Waar Food&i nu mee bezig is raakt heel sterk aan wat wij al hebben gedaan. Dat leergeld kunnen wij toevoegen aan het concept.’ De tijd rijp voor vernieuwing, constateert hij. ‘Je zag al de omslag naar het meer ambachtelijke. Daar komt nu flexibiliteit bij door corona. Bedrijven hebben er veel minder zicht op hoeveel mensen er per dag in een kantoor zijn. Dan is het niet handig als je vastzit aan een log contract.’

‘Twee innovatieve ondernemers’

De twee oprichters gaan ondernemend verder bij Food&i, in min of meer vergelijkbare rollen als nu. Dat betekent dat Mathyi zich meer op de operationele gang van zaken gaat richten en Van Baarsel verantwoordelijk wordt voor concept en development. De algemene leiding is in handen van Joost Smaal. ‘Met Yorick en Roland halen we twee innovatieve ondernemers in huis die ons gaan helpen om Food & I echt disruptief te laten zijn in de markt van eten en drinken’, zegt Smaal. ‘Hun ervaring, gecombineerd met de schaalgrootte van Facilicom Group, geeft een extra impuls aan de nieuwe wereld van eten en drinken die we aan het ontwikkelen zijn.’ De commerciële lancering van Food&i staat gepland voor het voorjaar van 2021.