Op de juiste plek kan je bloeien

Buitengewoon

Ook een minder geslaagd avontuur kan een positieve uitkomst hebben. Dat is in elk geval wat Lisa Mooij (30) heeft ervaren. “Ik had een mooie baan bij een mooi bedrijf, maar ik ontdekte dat ik niet op m’n plek zat.” Als accountmanager en relatiebeheerder bij Buitengewoon kan ze zich richten op wat haar echt beweegt: mensen.

“Ik ben van nature gericht op contact en ik heb een groot gevoel van loyaliteit”, zo beschrijft Lisa zichzelf. Initiatiefrijk en leergierig blijkt ze ook. In 2019 besluit ze om naast haar baan als passagiersassistent bij Axxicom Airport Caddy een studie toegepaste psychologie te starten. Het levert haar een nieuwe rol op. “Ik mocht als stagecoach de studenten luchtvaartdienstverlening gaan begeleiden. Intensief, maar erg leuk en ideaal om zo praktijkervaring op te doen met wat ik leerde.”

Lisa Snip - accountmanager bij Buitengewoon

GROOT COMPLIMENT

Zo’n drie jaar geleden deed zich een andere mooie kans voor. “Ik werd gevraagd om bij Trigion als servicelevelmanager een team collega’s aan te sturen. Dat was een erkenning van wat ik in eerdere banen had gepresteerd, en ik voelde het als een groot compliment”, vertelt Lisa. Hoewel ze in de nieuwe functie veel leerde, merkte ze ook dat het voor haarzelf begon te wringen. “Tijdens mijn recente zwangerschapsverlof kon ik eens rustig de balans opmaken. Conclusie: ik kom in mijn werk te weinig aan de menskant toe, terwijl daar nu net mijn kracht ligt.” Het was tijd om de koers te verleggen.

VINDEN EN PLAATSEN

Een vacature van jobcoach bracht haar in gesprek met Buitengewoon. “Toen we eenmaal om tafel gingen, bleek dat er eigenlijk meer behoefte was aan iemand die zich volledig richt op het proces van het vinden en plaatsen van kandidaten. Ik zag dat helemaal voor me, en dat was wederzijds.” Het is zowel accountmanagement en relatiebeheer, als de matching tussen kandidaat en werkplek waar Lisa zich mee bezig gaat houden. “Voor mij is dat heel betekenisvol. Ik kan slecht tegen uitsluiting en probeer m’n hele leven al iedereen te betrekken. Dus ja; wat is er mooier dan dat ik eraan mag bijdragen dat iemand zich weer onderdeel voelt van de maatschappij.”  

HECHT TEAM

Terugkijkend heeft die taaie periode als manager haar opgeleverd dat ze dichterbij de kern is gekomen. “Wat voor onze kandidaten geldt, geldt voor mijzelf natuurlijk net zo goed: op de juiste plek kan je bloeien.” Buitengewoon is voor Lisa die plek, daar twijfelt ze niet aan. “Wat opvalt is de saamhorigheid die je voelt, terwijl iedereen toch alle ruimte krijgt zichzelf te zijn. Het is een hecht team, en daar steken ze met elkaar ook bewust tijd en aandacht in. Ik kijk er erg naar uit om daar onderdeel van te zijn.”