Nelis Company wordt onderdeel van Facilicom Group

Sociaal ondernemen

Schiedam, 18 december 2023 – Sociale onderneming Nelis Company wordt onderdeel van dienstverlener Facilicom Group. Het familiebedrijf uit Schiedam krijgt een meerderheidsaandeel, de overeenkomst daartoe is inmiddels getekend. Nelis Company blijft onder eigen naam opereren. Met de overname verwachten beide partijen nog meer sociale en positieve impact te kunnen maken en kansengelijkheid te bevorderen. 

Nelis Company is het eerste PSO30+ en Code Sociaal Ondernemen geregistreerde bedrijf dat door een grote commerciële organisatie wordt overgenomen. De overname betekent dat ongekende talenten na een leerwerktraject bij Stichting Nelis of een kort dienstverband bij Nelis Company doorstromen naar één van de divisies van Facilicom Group. Stichting Nelis heeft een prioriteitsaandeel, en een deel van de winst moet gereserveerd worden voor de impact doelstelling. Dat maakt dat de samenwerking tussen beide partijen niet alleen financiële waarde heeft, maar juist ook impact gedreven is. Ian Smeyers, Directeur van Nelis Company, blijft betrokken als adviseur bij Facilicom Group. Als Impact Lead draagt hij bij aan de impact positionering en de ontwikkeling van nieuwe sociale duurzame initiatieven.

Duurzame toekomst op de arbeidsmarkt

Nelis wordt onderdeel van Facilicom Group

Facilicom Group is een bedrijf met impact, en wil actief een bijdrage leveren aan de maatschappij. Smeyers is trots dat hij in zijn nieuwe rol als Impact Lead de sociale impact van het bedrijf verder kan uitbreiden. “Nelis Company is net als Facilicom Group een echt familiebedrijf. Mijn overgrootvader richtte de onderneming meer dan 100 jaar geleden op. Ik begrijp door mijn jeugd in de Haagse Schilderswijk als geen ander hoe we jongeren het beste kunnen bereiken en motiveren om te werken en daadwerkelijk die baan ook te behouden. Ons familiebedrijf legde de basis voor een coaching methode, De Nelis Aanpak ook wel bekend als DNA. We geloven dat persoonlijke zorgen invloed hebben op werk, dus pakken we in samenwerking met Stichting Nelis problemen aan op andere levensgebieden met bijvoorbeeld juridische bijstand, huisvesting, budgetcoaching en schuldhulp. Onze uitdaging ligt in het ondersteunen van jongeren bij het behouden van hun werk. Bovendien valt het ons op dat mensen vaak gelabeld worden, terwijl ze verlangen naar erkenning, liefde en aandacht. Bij Nelis maken we geen onderscheid en geven we iedereen aandacht met een vleugje humor en directheid. Zo geven we net dat juiste duwtje in de rug.”

Wendy Aendekerk, HR Directeur van Facilicom Group, is enorm blij met de komst van Nelis Company binnen het bedrijf. “Wij zijn een sociaal duurzame werkgever en stellen alles in het werk om ál onze medewerkers arbeidsmarktperspectief te bieden. Juist de werknemers voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Ons team van Buitengewoon levert hier al een waardevolle bijdrage aan en we kijken er naar uit om samen met Ian de komende tijd nog meer ongekende talenten te begeleiden naar werk en een duurzame toekomst op de arbeidsmarkt.” 

Sociaal ondernemen

Met de overname van Nelis Company en de talenten die daarmee de komende tijd aan het werk gaan binnen de divisies maakt Facilicom Group de volgende stap op het gebied van sociale duurzaamheid. “We zijn trots op ons sociale profiel. Onze divisies kunnen nu nog socialer ondernemen. De Nelis aanpak werkt en laat ook zien dat het heel leuk is om te doen,” geeft Aendekerk aan. Smeyers heeft er alle vertrouwen in: “Facilicom is met meer dan 21.000 werknemers een van de grootste werkgevers van Nederland. Samen met Nelis Company en het PSO30+ keurmerk, mijn ervaring, en de intrinsieke motivatie vanuit de onderneming, ben ik ervan overtuigd dat we een positieve impact zullen hebben op het leven van veel ongekende talenten. Ik heb al een aantal geweldige collega’s ontmoet en kijk uit naar de komende periode. Samen worden we een impactvolle speler van formaat!”