Mooie samenwerking Werkom en Buitengewoon

Buitengewoon

Vanaf nu kunnen werkzoekenden via Werkom ook doorstromen naar een werkleertraject bij de Facilicom Group. De matching en begeleiding doet hun sociale onderneming Buitengewoon. Na 8 weken werken en leren heeft Facilicom Group de intentie om de kandidaat in dienst te nemen. Door deze samenwerking kunnen we onze werkzoekenden nog meer mogelijkheden bieden binnen de catering, schoonmaak, beveiliging, horeca, installatietechniek en de zorg.

In de regio heeft de Facilicom group al een succesvolle samenwerking met het Werkgeversservicepunt waar Werkom ook bij aangesloten is. Deze samenwerking is een verdieping hierop. Strategisch adviseur werk Lizz Bosma is blij. “We willen zoveel mogelijk werkzoekenden naar werk begeleiden. Door samenwerkingen met verschillende partners in de regio kunnen we nog meer mogelijkheden aan onze werkzoekenden bieden. Iedereen is immers anders. Buitengewoon heeft leuke vacatures bij grote landelijke organisaties. Een mooie toevoeging!”

Ook Manager bij Buitengewoon Joanne Hubers is blij met de samenwerking: “Wij delen onze vacatures en trajecten in de regio. Werkom kijkt of er geschikte kandidaten zijn. We gaan voor een duurzame samenwerking.” De eerste kandidaten hebben al hun weg gevonden vertelt Hubers. “Een Werkom kandidaat solliciteerde voor beveiliger via Buitengewoon. Hij werkt er nog steeds. Dit zorgt ervoor dat we breder willen samenwerken en deze afspraken hebben gemaakt.”

Samenwerking Buitengewoon en Werkom

OVER BUITENGEWOON

Buitengewoon is een initiatief van Facilicom Group. Dit is het bedrijf achter o.a. Trigion, Gom, Incluzio en Facilicom Solutions. Samen zijn zij goed voor meer dan 25.000 banen. De bedrijven hebben samen een sociale onderneming opgericht: Buitengewoon.

OVER WERKOM

Werkom is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Purmerend en Zaanstad. Wij helpen mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt om duurzaam werk te vinden. Voor mensen die dat nodig hebben, bieden wij beschut werk. We doen ons werk in uitstekende samenwerking met werkgevers.
 

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via communicatie@werkom.nl

Dit persbericht is eerder verschenen op werkom.nl.