‘Je eigen kracht vinden, op je eigen tempo'

Buitengewoon

Dat ze selfmade is kan je van Bianca Meijsen wel zeggen. Ze leerde zich in een mannenwereld staande houden, ontdekte door tegenslag waar haar kracht ligt en bouwde op die basis een praktijk als trainer en coach. Met de kennis en ervaring die ze opdeed staat Bianca nu ook als jobcoach bij Buitengewoon voor kandidaten klaar. “Mijn aanpak is net zo divers als de mensen.”

Bianca vertelt hoe ze al vroeg haar eigen boontjes moest doppen. Net klaar met de havo werd er flink druk gelegd om snel werk te zoeken, want een idee over een mogelijke vervolgopleiding had ze niet. “Zo kwam ik in de Rotterdamse haven terecht. Daar kon ik me prima redden, want ook van huis uit kreeg ik mee dat je als vrouw ‘je mannetje’ moet staan. Maar ja, waar blijft dan je eigenheid?”

DE ROTTERDAMSE AANPAK

Hoe je achtergrond een stevig stempel kan drukken op je ontwikkeling is een onderwerp waarin Bianca zich uiteindelijk specialiseerde. “Ik heb voor mezelf een weg moeten vinden, bijvoorbeeld om mijn vrouwelijke kwaliteit in te mogen brengen in wat ik doe. Uiteindelijk is het voor iedereen een proces”, realiseert ze zich. Resultaat van haar ervaringen is dat ze als coach nu heel wat stijlen beheerst. “Ik kan in mijn aanpak zacht zijn als dat nodig is. Maar ook de harde, Rotterdamse aanpak beheers ik nog prima”, zegt ze lachend.

Bianca Meijsen - Jobcoach bij Buitengewoon

VALLEN EN OPSTAAN

Als het om persoonlijke ontwikkeling gaat, zijn het vaak tegenslagen waarvan we het meeste leren, weet Bianca. “In mijn geval was het bijvoorbeeld een burn out rond mijn dertigste waardoor ik mezelf op een andere manier leerde kennen.” Zo hoopt ze ook bij Buitengewoon kandidaten te ondersteunen om op hun eigen tempo hun eigen mogelijkheden te ontdekken. “De stap naar werk is voor hen toch vaak een grote verandering. In dat proces van vallen en opstaan hoop ik als jobcoach een stimulans en een steun te zijn.”

En er is nog iets waaraan ze graag bijdraagt: “Ik ben ondernemer genoeg om de dingen zo te willen neerzetten dat het onder de streep daadwerkelijk wat oplevert. Juist die combinatie van zachtheid en zakelijkheid is typerend voor hoe ik het liefste werk. En dat sluit goed aan denk ik bij hoe ook Buitengewoon zich als sociale onderneming verder kan ontwikkelen.”