Hoe beter de samenwerking, hoe groter de impact

Buitengewoon

Het is nog maar kortgeleden dat Aart-Jan van Elsäcker zich als student Filosofie verdiepte in de ethische kanten van het ondernemerschap. Liever nog dan erover te filosoferen, maakt hij er met Buitengewoon serieus werk van. Letterlijk. “Als projectleider social impact wil ik vooral samen met anderen resultaat behalen.”

“Toen ik als 17-jarige aan een studie commerciële economie begon, had mijn playstation een heel wat grotere aantrekkingskracht dan mijn studieboeken”, vertelt Aart-Jan. De route die hij aflegde, laat mooi zien dat persoonlijke ontwikkeling soms een ongrijpbaar proces is. Na omzwervingen via zowel mbo als hbo toverde Aart-Jan uiteindelijk een master Filosofie en Ethiek uit de hoge hoed. Er spreekt zowel doorzettingsvermogen als veelzijdigheid uit.

Aart Jan van Elsacker - Projectleider sociale impact Buitengewoon

VAN SYSTEEM- NAAR MENSGERICHT

Facilicom Group is voor Aart-Jan geen onbekende. Vorig jaar begon hij er als trainee. “Het is echt een mooi programma waardoor ik veel leer over de organisatie, maar minstens zoveel over mezelf.” Zo ontdekte hij dat zijn motivatie meer ligt bij mensen dan bij systemen. “Ik heb volop meegewerkt aan een project om een ander hr- en payrollsysteem in te voeren. Belangrijk genoeg, begrijp me goed, maar ik haalde vooral energie uit het verbinden van de verschillende teams en bedrijfsonderdelen. Als projectleider kan ik me veel meer op die menskant richten. Voor mij is het dus een prachtige stap.”

SCHOLIEREN DIE AFHAKEN

Het succes van Buitengewoon is voor een belangrijk deel afhankelijk van de samenwerking met partners, weet Aart-Jan. “Je moet er met elkaar voor zorgen dat die mooie missie praktijk wordt. Samenwerken is dan toch steeds de sleutel. Denk aan de behoorlijk grote groep scholieren die voortijdig afhaakt en dus geen volwaardig diploma heeft. Daar willen we samen met scholen alternatieven voor ontwikkelen. Het gaat erom zoveel mogelijk mensen en organisaties mee te nemen in en te interesseren voor onze doelen. Hoe beter we dat doen, hoe meer kansen op werk we onze kandidaten kunnen bieden.”