Grote doelen, kleine stappen

Buitengewoon

Ondernemen is zoveel meer dan geld verdienen. In elk geval als je het Olivier Vrijenhoek (22) vraagt. Bij Buitengewoon kunnen ze rekenen op zijn drive om als projectmedewerker het verschil te maken. “Ik heb gemerkt dat het jezelf ook veel brengt als je een maatschappelijke bijdrage kunt leveren.”

Olivier werd tijdens zijn studie gegrepen door de vraag hoe de wereld eruit kan zien als je breder naar welvaart kijkt. Daar begon ook zijn interesse voor sociaal ondernemen. “Steeds meer mensen raken gelukkig overtuigd van de beperkingen van het huidige systeem. Maar, hoe moet het dan wel? Bij Buitengewoon geven ze daar op een concrete manier invulling aan. Dat spreekt mij aan.”

Buitengewoon - Olivier Vreijenhoek

GELUK HEBBEN

“Voorlopig richt ik mij op TalentHub op Zuid”, vertelt Olivier. In dit project werkt Buitengewoon met een groot aantal partijen samen om vroegtijdig schoolverlaters een alternatief traject naar school of werk te bieden. “Bij de kansen die je in het leven krijgt, is geluk hebben een belangrijke factor. Voor mij is het daarom logisch dat Buitengewoon bereid is een extra inspanning te leveren om mensen met een complexere achtergrond op weg te helpen”, legt de projectmedewerker uit.

OP M’N GEVOEL

Olivier weet hoe het is om zich voor een sociaal doel in te zetten. “Sinds corona heb ik het mountainbiken ontdekt. In mijn woonplaats Vlaardingen bleek er geen officiële organisatie te zijn die de mountainbikers vertegenwoordigt. Ik heb toen het initiatief genomen om een stichting op te richten. Mensen om me heen zeiden: ‘dat kost toch veel te veel tijd joh’. Maar ik doe dingen op m’n gevoel. Door dit aan te pakken heb ik gemerkt dat het jezelf ook veel brengt als je een maatschappelijke bijdrage levert.”

KOESTER KLEINE STAPPEN

Door de combinatie van ondernemerschap en sociale impact ziet hij in Buitengewoon een ideale leeromgeving. “Nou ja, dat moet nog blijken natuurlijk!”, vult Olivier zichzelf aan. Hij start parttime, zodat hij zijn master Strategic Management kan afronden. Ambitieus als hij is, blijft hij realistisch. “Ik heb in mijn eerste baan gemerkt dat verandering tijd kost, zelfs als je allemaal hetzelfde doel hebt. Je moet dus vooral de kleine stappen koesteren. Dan blijf je gemotiveerd.”