Facilicom Group neemt Synorga Groep over

 

Facilicom Group heeft met ingang van 17 juli 2019 de Synorga groep overgenomen. De Synorga groep verleent elektrotechnische diensten aan woningen en gebouwen op het gebied van beveiliging & telecommunicatie, elektrische installaties en energiemanagement. Het merk Synorga blijft gehandhaafd en wordt een zelfstandig onderdeel van Facilicom Solutions.

Facilicom neemt alle medewerkers en activiteiten van Synorga, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, over. Daarmee zal de divisie Facilicom Solutions uit 1140 technische en facilitaire medewerkers komen te bestaan. Het managementteam van Synorga blijft aan. Directeur Leo Droog neemt in de loop van het jaar afscheid.

 

Breed palet van elektrotechnische diensten is een welkome aanvulling

Advies over, aanleg van, onderhoud & inspecties aan en beheer van elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties zijn de kernactiviteiten van het solide Synorga. Deze activiteiten vullen de leemte die Facilicom Solutions op elektrotechnisch vlak ervaart. Synorga’s specialisme is in die zin een welkome aanvulling. Daarnaast zijn beide organisaties gedreven om nieuwe ontwikkelingen te realiseren. Verduurzaming, energiemanagement en -reductie en ontwikkelingen in smart building zijn enkele thema’s waarin beide organisaties elkaar vinden en aanvullen.

 

Voor 2019 verwacht Synorga een omzet van ruim 10 miljoen te realiseren. Marco Feijen, algemeen directeur van Facilicom Solutions: “Met deze overname bevestigen we verdere strategische intenties door te investeren in integrale oplossingen en te blijven groeien in specialismen. Daarmee vergroten we onze kennis en slagkracht, zodat we nog betere concepten kunnen ontwikkelen en onze opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen.”

 

Facilicom zorgt voor continuïteit voor klanten en medewerkers

Leo Droog, directeur van Synorga: “Wij hebben zorgvuldig gezocht naar de juiste partij om de continuïteit van onze dienstverlening richting klanten te waarborgen en de werkgelegenheid van onze medewerkers te garanderen. In Facilicom hebben wij een partij gevonden die in dezelfde markt actief is en datgene wat Synorga de afgelopen 50 jaar heeft opgebouwd, op waarde schat. Met deze partij kan de groeistrategie van Synorga voortgezet worden en dat doet mij deugd.”

Door het samenvoegen van beide bedrijven ontstaat er een gespecialiseerde organisatie met ruim 250 miljoen omzet. Door de extra ontwikkelkracht kunnen we onze specialistische positie verder uitbouwen. De overname zorgt voor een nog beter perspectief. De synergie met andere specialistische activiteiten van Facilicom biedt legio kansen en zal resulteren in lagere transactiekosten en een nog hogere servicegraad,” stelt Feijen.