Axxicom maakt meters met jobcoaching op maat

Buitengewoon

Jobcoaching waarmee je als organisatie niet één keer, maar steeds weer nieuwe kandidaten ‘jobready’ maakt. Voor Axxicom-regiomanager Mark Vollers is dat de kern van de samenwerking met Buitengewoon. “Wij willen op langere termijn meters maken en werkplekken bieden voor wie een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.”

Thuishulp-medewerkers van Axxicom bieden praktische ondersteuning aan huis. Vollers: “Oog voor mensen past dus zowel bij hoe we willen werken als bij wat we doen.” Reden genoeg om te investeren in extra begeleiding voor wie dat nodig heeft. Met dat doel schakelde Axxicom twee jaar geleden Buitengewoon in.

Axxicom en Buitengewoon samenwerking

VEEL IS TRAINBAAR

De afstand tot de arbeidsmarkt die een kandidaat heeft, kan groter of kleiner zijn; dat is geen probleem. Veel is trainbaar, weet de regiomanager. “We gaan uit van de mogelijkheden, maar je moet dan wel voorkomen dat je iemand kopje onder laat gaan. Dat is wat Buitengewoon met en voor ons realiseert. Zij hebben eerst een structuur voor jobcoaching neergezet en helpen ons om die vervolgens dagelijks in praktijk te brengen.”

KOP EN STAART

“Om iemand jobready te krijgen, moet je goed kijken naar wat er nodig is en naar wat iemand zelf wil”, licht Vollers toe. Daarnaast vindt hij het van belang dat de begeleiding een kop en een staart heeft: Hoe start je? Wat verwacht je van elkaar? “Met Buitengewoon hebben we de basis voor heel dat traject goed staan. Daardoor kunnen we zowel kwaliteit als maatwerk leveren. Ik ben daar trots op. We doen dit echt met elkaar.”

DANKBAAR WERK

Als een van de Buitengewoon-jobcoaches vertelt Naomi Vreugd graag hoe de begeleiding vorm krijgt. “Ik heb afgelopen maanden bijvoorbeeld een groepje kandidaten gecoacht, allemaal vrouwen in dit geval, die nog een uitkering hadden en bezig waren met een mbo-opleiding. Tijdens hun stage bij Axxicom was ik er voor hen.” Haar rol gaat beduidend verder dan alleen werkinhoudelijke vragen, legt Vreugd uit. “Je mag als jobcoach echt een tijdje meelopen; van advies over financiën tot hulp bij kinderopvang. Als ik dan zie dat ze nu een contract hebben, dat is geweldig. Het is heel dankbaar werk met dankbare mensen.”

Axxicom en Buitengewoon samenwerking

AANTOONBAAR SUCCES

Jobcoaching mag belangrijk zijn voor de persoon in kwestie, het betaalt zich ook uit op andere vlakken, weet de Axxicom-regiomanager. “Dat je aantoonbaar succes boekt in de social return-doelen die je met opdrachtgevers afspreekt, maakt je ook interessanter als partner.” En door de krapte op de arbeidsmarkt werkt het positief door in de continuïteit van je eigen operatie, vult hij aan. “Dus, als je kwaliteit wil in begeleiding, dan zou ik een beroep doen op Buitengewoon.”