Samenwerking met onze klanten

Voor een familiebedrijf zoals Facilicom Group is een focus op de lange termijn vanzelfsprekend. Daar past ook bij dat we graag langdurig samenwerken. Met onze collega's, leveranciers, partners én opdrachtgevers. Geen wonder dat onze klanten lang bij ons blijven. Gemiddeld maar liefst tien jaar. Op die manier zorgen we voor duurzame samenwerkingsverbanden waarmee we maatschappelijk het verschil maken.

In een tijdperk waarin de markt voortdurend in beweging is en overheden elke vier jaar starten met een nieuwe aanbestedingsprocedure zijn langdurige klantrelaties geen vanzelfsprekendheid. Daarom zijn we extra trots op de lange samenwerkingsverbanden die Facilicom Group van oudsher heeft met opdrachtgevers in onder meer de schoonmaak en beveiliging.

Facilicom Group wil voor opdrachtgevers van toegevoegde waarde zijn, nu en in de toekomst. Customer excellence is niet voor niets een van onze strategische pijlers. Daarom zetten we steeds nieuwe stappen om onze klantgerichtheid te optimaliseren. Diverse monitors, die inzoomen op bijvoorbeeld de Net Promotor Score en de retentiegraad, laten zien dat onze klanten tevreden en loyaal zijn.

Minstens zo belangrijk als de cijfers vinden we de mooie projecten die we vanuit een langlopende samenwerking met onze klanten realiseren. Drie voorbeelden die laten zien hoe Facilicom Group op die manier echt meerwaarde creëert.

Een schone en toekomstbestendige Hogeschool Rotterdam

Schoonmaakspecialist Gom ontwikkelde recent samen met de Hogeschool Rotterdam een team van facility hosts. Door een slimme herschikking van taken en met een minimale extra investering hebben de circa honderdvijftig schoonmakers van de hogeschool er daardoor servicegerichte helpende handen bij. De facility hosts verrichten schoonmaakwerk en spreken studenten aan op ongewenst gedrag. Het unieke concept van gastvrij schoonmaken is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Gom en de Hogeschool Rotterdam.

Overigens komt ook Breijer Bouw en Installatie al gedurende lange tijd bij de Hogeschool Rotterdam over de vloer. De supertechnici van Facilicom Group nemen de hogeschool op diverse locaties werk uit handen bij renovaties. Op die manier zorgen we voor gebouwen die klaar zijn voor het onderwijs van de toekomst.

Een veilig en gastvrij Rotterdam The Hague Airport

Na veiligheid heeft gastvrijheid de hoogste prioriteit voor Rotterdam The Hague Airport. Daarmee is er een logische match tussen de missie en expertise van Facilicom en de ambities van de luchthaven in de Zestienhovensepolder. Trigion is inmiddels al diverse jaren verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse securitywerkzaamheden op Rotterdam The Hague Airport.

Daarnaast zijn de schoonmakers van Gom er tot een unieke gastvrije aanpak gekomen. Na speciale trainingen en programma's hebben de schoonmakers nu een sleutelrol in schoonmaak en gastvrije ontvangst van passagiers. Met een groots resultaat: Rotterdam The Hague Airport heeft de klanttevredenheid sterk zien stijgen en de medewerkers van Gom zijn er met een extra grote glimlach aan het werk. 

Alle facilitaire zaken integraal geregeld voor ESA-Estec

Al meer dan tien jaar steekt Facilicom bij European Space Research and Technology Centre (ESA-Estec) in Noordwijk de handen uit de mouwen om de facilitaire diensten in goede banen te leiden. Eerst besteedde ESA-Estec een aantal soft services aan Facilicom Solutions uit. Vervolgens zorgden we dat alle taken een plek kregen in een integrated facility management oplossing. Met één aanspreekpunt en een team van multi-inzetbare medewerkers zorgt Facilicom ervoor dat ESA-Estec kosten bespaart en toch optimale resultaten behaalt als het gaat om kwaliteit en klantbeleving.

Jean-Claude Saugère van ESA-Estec ervaart de samenwerking met Facilicom echt als een partnerschap. "Het is niet zo dat ik een eis neerleg en dat Facilicom dat maar moet realiseren. We willen graag zo lang mogelijk samenwerken met onze leveranciers. Dat is belangrijk omdat we de kennis koesteren die onze leveranciers hebben van de operatie op onze bijzondere site. We hebben samen gebouwd aan de onderlinge relaties, kennis opgebouwd, en innovaties doorgevoerd." Wat betreft Facilicom Group is zo'n duurzame en nauwe samenwerking een ideale basis voor de toekomst.