JINC

JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien – in de regio’s Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht.

Iedereen groeit met JINC

JINC organiseert haar programma samen met het onderwijs en ruim 370 partners uit het bedrijfsleven. Ook Facilicom Foundation draagt financieel bij om de JINC projecten mogelijk te maken. En jij als medewerker van Facilicom kan je inzetten als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach. De ervaring leert dat vreemde ogen dwingen en dat de expertise van professionals jongeren inspireert. Wij krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in ons bedrijf.

Organiseren van een bliksemstage

Een Bliksemstage is een bedrijfsbezoek van één dagdeel waarbij basisschool – en vmbo leerlingen (10 – 14 jaar) een kijkje mogen nemen achter de schermen. De leerlingen zien welke beroepen en bedrijven er zijn, waardoor ze beter in staat zijn een juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding. We geven ze graag de kans om kennis te maken met Facilicom en daarbij kunnen we alle hulp goed gebruiken. Wil je een bliksemstage organiseren? Overleg dit dan met je leidinggevende en mail naar info@facilicomfoundation.nl voor meer informatie. We sturen je graag het voorbeeldprogramma en brengen je in contact met JINC.

Geven van sollicitatietraining

Het project Sollicitatietraining is bedoeld voor vmbo-leerlingen uit de 3e en 4e klas en praktijk schoolleerlingen. In klassikaal verband leren we jongeren in circa 75 minuten de kneepjes van het solliciteren, zoals een goede handdruk, oogcontact en de juiste voorbereiding. Je hoeft geen door de wol geverfde hr-medewerker te zijn om een goede training te kunnen geven. Iedereen die wel eens een sollicitatiegesprek heeft afgenomen, kent de ‘basics’ en kan die op anderen overdragen.

Heb je ervaring met het afnemen van sollicitatiegesprekken, heb je inlevingsvermogen en lijkt het je leuk om te doen? Overleg dan met je leidinggevende en wie weet sta jij binnenkort voor de klas en maak je op deze manier alvast kennis met onze toekomstige collega’s. Wanneer je je via info@facilicomfoundation.nl opgeeft zal er gekeken worden in welke stad bij jou in de buurt een training wordt gegeven. Je wordt niet in het diepe gegooid, maar krijgt handvatten aangereikt voor het geven van sollicitatietrainingen en wordt door JINC gekoppeld aan een andere professional.