Met elkaar voor elkaar in december!

December is dé maand om wat vaker naar een ander om te kijken. Om een betere leefomgeving te creëren voor de mensen om je heen. Zo zet de Facilicom Foundation in de maand december net even een stapje extra. Want niet voor iedereen is december een feestmaand. Daarom hebben we diverse eindejaarsacties, acties die licht brengen aan het einde van de het jaar. Doe je mee?

Samen voor elkaar

Wat we doen is verschillend, maar alles is terug te voeren op dit thema: Samen voor elkaar. Samen willen we er zijn voor mensen die het minder hebben. Maar het is niet alleen maar de kerstboodschap die aan onze acties hangt. We willen je ook vragen om ‘samen voor elkaar’ ook zelf op te pakken. Hoe? Door een beetje extra aandacht te hebben voor je collega’s. In het bijzonder voor collega’s van wie je weet dat december voor hen geen makkelijke maand gaat worden. Juist dat kleine beetje extra aandacht kan zó’n groot verschil maken. En dat verschil maken we bij Facilicom graag samen.

Ook dit jaar hebben we opnieuw de actie ‘Kleine bijdrage, Groot gebaar’. Wil jij ook iets extra’s doen voor een dierbaar familielid, een fijne collega, een lieve vriendin of een eenzame buurman? Dat kan! Zolang het maar iemand is die in december een steuntje in de rug kan gebruiken. 

Dus wie wil jij verrassen of een hart onder de riem steken? De Facilicom Foundation betaalt jouw cadeau (tot een maximum van € 25,-). Denk aan bijvoorbeeld een cadeaubon met een vriendelijk kaartje, een tas vol boodschappen, een knutselpakket, een spelletje of gewoon iets lekkers omdat iemand dat goed kan gebruiken. Je kunt het cadeau opsturen, maar nog leuker is het als je het zelf even langs brengt.

Mocht je iemand in gedachte hebben, dan kun je dit aanvragen via onderstaande knop:

Formulier 'Kleine bijdrage, groot gebaar'

Je kunt tot en met 31 december je aanvraag inzenden.

Let op: er kunnen slechts 120 aanvragen worden gedaan, dus wees er snel bij en maak iemand blij met een kleine bijdrage!

Collega’s van Gom Zorg en Kleentec gaan in de decembermaand op bezoek bij zorginstellingen om bewoners van verschillende zorginstellingen  door het hele land een gezellige middag te bezorgen. In samenwerking met de ABN AMRO Foundation heeft de Facilicom Foundation een 100-tal kerstengel pakketten samengesteld. Deze zijn voorzien van een kleine kerstboom, kerstboomversiering, kletskaarten en iets lekkers voor bij de thee/koffie. Onze collega’s tuigen deze kerstboompjes op samen met de bewoners op hun kamer onder het genot van een kop koffie/thee, iets lekkers en een goed gesprek. 

Een toenemend aantal mensen maakt gebruik van de Voedselbank. Om deze mensen te kunnen helpen, is de Voedselbank grotendeels afhankelijk van bedrijven die overgebleven partijen schenken en sponsoren. Echter blijft er een tekort op een aantal producten die zij niet veel via de standaard stromen ontvangen. 

Daarom heeft de Facilicom Foundation een decemberactie opgezet. Op verschillende vestigingen in Nederland staat op een prominente plek een inzamelingsdoos waarin jij als collega lang houdbare producten kan plaatsen die je overhebt of speciaal hiervoorhebt aangeschaft. 

Naast de doos ligt of hangt een boodschappenlijst met producten. Het grootste tekort hebben zij aan pasta, rijst en olie. Maar ook vlees en vis uit blik, soep in blik, broodbeleg als jam, hagelslag, pindakaas en dergelijke, groenteconserven en pureepoeder en toiletmiddelen als toiletpapier zijn van harte welkom.

De vestigingen waar je je boodschappen kunt inleveren zijn:

  • Amsterdam
  • Breda
  • Eindhoven
  • Groningen
  • Rotterdam
  • Zwolle
  • Schijndel
  • Rijssen en
  • Schiedam (hoofdkantoor)

Actie Food&i
Naast het inzamelen van lang houdbare producten ondersteunen we de Voedselbank ook op een andere manier. 

Op een aantal cateringlocaties van Food&i, zoals SBM Offshore, diverse ABN Amro locaties, diverse KLM-gebouwen, B30, Facilicom Solutions Rotterdam en het hoofdkantoor in Schiedam doneert zij per gekocht stuk boterkoek of gevuld speculaas € 1,-. 

Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door de Facilicom Foundation.

Vrijwilligerswerk en december, dé mooiste combinatie! Wil je in december iets extra doen voor een ander? Dan is ons 365-Platform! de plek waar je moet wezen. 

Neem een kijkje op ons 365-Platform!

Ga naar het overzicht met alle activiteiten en vul onder de term ‘Zelf zoeken?’ het woord ‘december’ in en je ziet alle activiteiten die in december plaatsvinden. Zo kun je een decembermaatje vormen in Amstelveen, een kerstwandeling maken met cliënten van ’s Heeren Loo, wordt begeleider van bewoners van de Lelie Zorggroep naar een kerstconcert in Rotterdam, of laat kinderen van 0 tot 17 uit midden-Groningen kennismaken met een muziekinstrument. 

Dit is een kleine greep van activiteiten. Op het platform staan vele verzoeken om hulp. Weet je niet wat bij jou past? Doe dan de test.

Wie weet vind je iets wat zo goed bij je past, dat je je hier vaker voor wilt inzetten!

5-jarig jubileum Facilicom Foundation: wie jarig is, trakteert!

een tros ballonnen in verschillende kleuren blauw en 1 cijferballon van een 5

Ter ere van het vijfjarig bestaan van de Facilicom Foundation ontvingen alle divisies en het hoofdkantoor een bedrag van 
€ 2.000,- euro. Dit mochten ze vervolgens schenken aan een goed doel naar keuze. Het is mooi om te zien hoe enthousiast onze organisatie hierop reageert. Hieronder vind je een overzicht van de gekozen goede doelen.

Facilicom Solutions koos voor Y-Camps, de leukste kampen voor kinderen die net wat meer begeleiding nodig hebben, zoals kinderen met een lichte gedragsstoornis zoals ASS of AD(H)D.

Food&I doneert haar € 2.000,- aan de Voedselbank Rotterdam, een mooie link naar hun dienstverlening.

Gom & Kleentec kozen voor Kinderlach Twente, een stichting die zich specifiek richt op kinderen die het moeilijk hebben, met als doel deze kinderen een mooie glimlach te bezorgen. De wensen variëren van een nachtje Efteling tot bakken met de beste vriendin, instappen in een Flight simulator, duiken, paardrijden met Britt en nog veel meer!

Zowel Trigion als het HK kozen voor Actie Pepernoot, een initiatief van Stichting Kinderhulp dat ervoor zorgt dat kinderen die in armoede opgroeien niet overgeslagen worden door Sinterklaas en ook op 5 december een cadeau ontvangen.

Incluzio koos voor Stichting Jarige Job, die kinderen in arme gezinnen trakteert op een onvergetelijke verjaardag met een verjaardag box. Hierin zit niet alleen een cadeautje voor de jarige, maar ook slingers, taartmix en uitdeellekkers voor op school. Alles wat bij een verjaardag komt kijken!

Daarnaast doneren we aan Stichting Jarige Job nog eens € 3.000,-, waardoor we 85 verjaardagsboxen extra doneren dit jaar!

Gezocht: goede doelen!

Hierboven kwam je al veel mooie initiatieven tegen. Schiet jou bij het lezen ook iets te binnen? Een mooi initiatief, een goed doel, een organisatie die zich voor anderen inzet? Je kunt zelf projecten aanmelden. En niet alleen in december, maar het hele jaar.