Facilic'Ommetjes

De challenge die je niet mag laten lopen

De trainees van 2020 en de Facilicom Foundation slaan de handen ineen tijdens de Facilic'Ommetjes challenge. Vier teams, allen onder leiding van trainee teamcaptains, gaan de competitie met elkaar aan en lopen gedurende 3 weken zoveel mogelijk Facilic'Ommetjes om geld in te zamelen voor een goed doel. Een win-winsituatie. Want je steunt zo niet alleen een goed doel, je werkt ook aan je eigen fysieke en mentale gezondheid. Zeker in deze tijden waarin we veel thuiswerken, is er toch niets fijner dan even een Facilic'Ommetje te maken!? Loop jij ook mee? Sluit je dan nu aan bij één van de teams!

Spelregels

  • Vier teams die wandelen voor een goed doel
  • Competitie via de Ommetjes app
  • Drie weken wandelen: van maandag 7 juni t/m zondag 27 juni
  • Vier cheques te verdelen: € 1500,- , € 1250,- , €1000,- en €750,-
Annabel, teamcaptain, is in gesprek met haar contactpersoon van de Hersenstichting

Team 1: Stichting Sterk & Positief

Annabel, teamcaptain van team 1, vertelt je meer over Stichting Sterk & Positief.

Niels, teamcaptain van team 2, is in gesprek met zijn contactpersoon van Resto van Harte.

Team 2: Resto van Harte

Niels, teamcaptain van team 2, vertelt je meer over Resto van Harte.

Chris, teamcaptain van team 3, is in gesprek met zijn contactpersoon van Stichting meedoen in Rotterdam.

Team 3: Stichting meedoen in Rotterdam

Christiaan, teamcaptain van team 3, vertelt je meer over Stichting meedoen in Rotterdam.

Team 4 Facilicommetjes challenge

Team 4: Stichting Huizer-maatjes

Tim, teamcaptain van team 4, vertelt je meer over Stichting Huizer-maatjes.

Meld je aan!

Voor welk team ga jij Facilic'Ommetjes lopen? Zorg ervoor dat jouw team de meeste Facilic'Ommetjes loopt en er met de cheque met het hoogste bedrag vandoor gaat! Klik op onderstaande button en vul het formulier in. Vervolgens krijg je van jouw teamcaptain een code toegestuurd om deel te nemen aan je team via de Ommetjes app. Veel loopplezier!

De challenge is inmiddels al begonnen, maar je kan je alsnog aansluiten bij één van de teams. Download de app 'Ommetje lopen' op jouw telefoon. Volg de instructies en vul jouw gegevens in. Vul de teamcode van jouw team naar keuze in, de codes vind je hieronder. Klik als je gaat wandelen op de knop ‘Ik ga een Ommetje lopen’  en stimuleer jouw collega’s om dit ook te doen!

Teamcode team 1: H6CAA
Teamcode team 2: BGGPH
Teamcode team 3: MR3WP
Teamcode team 4: 9GCLK

Meer over de teams en de stichtingen

Team 1: Sterk en Positief van de Hersenstichting
Wij zijn Aniesh, Annabel en Josefien en alle drie management trainee bij Facilicom Group. Als er één bezigheid is dat tijdens de coronatijd door ons allen (her)ontdekt is, is het wel wandelen. Niet alleen op de zaterdagmiddag met de kids en de hond, maar ook wandelen naar bijv. je tandartsafspraak, een ommetje doen met een collega tijdens werk, een wandeling inclusief lekkere hapjes (de zogenoemde ‘culinaire wandelingen’) of gewoon met jezelf en een goede podcast op. Een bezigheid die je dus op veel verschillende manieren kunt invullen en daarnaast hartstikke gezond is voor de fysieke en mentale gezondheid!

Daarom willen wij ons voor de Facilic’Ommetjes actie, graag inzetten voor de Hersenstichting en in het bijzonder voor het onderdeel Sterk en Positief. Want op deze manier snijden we het mes aan twee kanten: al wandelend werken we aan onze eigen (hersen)gezondheid en tegelijkertijd hopen we met het opgehaalde geld te kunnen investeren in het geneesbaar krijgen van hersentumoren. Dit is helaas hard nodig want de prognose van hersentumoren is nog altijd slecht. En als wij onze energie kunnen stoppen in een mooi initiatief als dit, hopen we met onze slogan ‘happy people, make happy people’ ook echt daad bij het woord te voegen.

Team 2: Buurtbus voor Resto VanHarte
Helaas voelt maar liefst een op de tien Nederlanders zich ernstig eenzaam. Door tal van oorzaken missen zij aansluiting met de samenleving. Daarom organiseren en stimuleren zij betekenisvolle ontmoetingen tussen buurtbewoners. Resto VanHarte brengt mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan. In 49 buurtrestaurants verzorgt Resto VanHarte met een vaste kern van vrijwilligers een betaalbare, gezonde en lekker maaltijd. Iedereen, ongeacht leeftijd, cultuur of maatschappelijke positie, is welkom om aan te schuiven. Juist in deze gekke tijd is het van belang om er te zijn voor de mensen om ons heen. Eenzaamheid was al een groot probleem, maar nu wordt het gevoel van alleen zijn nog sneller gevoeld. Om deze reden heeft Resto VanHarte het concept van de Buurtbus ontwikkeld. De Buurtbus kan een belangrijke bijdrage leveren aan hetgeen wat Resto VanHarte wil bewerkstelligen, het aangaan van verbindende betekenisvolle ontmoetingen.

Wij, Diede, Jesper en Niels, zullen de komende weken ons beste beentje voortzetten voor de verdere ontwikkeling van de Buurtbus van Resto VanHarte. Doen jullie ook mee?

Team 3: Fietsen en Chromebooks voor Stichting Meedoen in Rotterdam
Wij zijn Christiaan, Raycardo, Fenna en Marc, allemaal eerstejaars management trainees bij Facilicom. Onze groep vertegenwoordigt een mooie mix aan divisies. Zo is Raycardo actief als projectmanager bij Gom, Fenna mag diezelfde rol vervullen bij BTO. Daarnaast heeft Marc bij Trigion de rol van sales consultant opgepakt en is Christiaan IT-projectmanager bij Business Technology. 

Wij gaan ons inzetten voor de stichting Meedoen in Rotterdam, want alle kinderen en jongeren in Rotterdam verdienen de kans om mee te doen met sport, cultuur en op school, ook als ze opgroeien in gezinnen waar dit niet vanzelfsprekend is. Meedoen in Rotterdam helpt door de kosten van deze activiteiten te betalen. Aangezien wij zelf binnen Facilicom de jongere generaties vertegenwoordigen, willen wij ons inzetten voor de volgende generatie, zodat zij dezelfde mogelijkheden hebben die wij hebben gehad. Wij hopen natuurlijk een mooi bedrag op te halen met deze actie. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag willen wij onze bijdrage graag leveren middels chromebooks (in verband met het op afstand werken door corona) en een fiets (voor het stimuleren van beweging).

Team 4: Woongroep Huizer-maatjes
Wij zijn Jordy, Daphne en Tim. Samen proberen wij zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen voor Stichting Huizer-maatjes. Huizer-maatjes is een stichting die in samenwerking met ouders, zorginstellingen en de gemeente een inspirerende woonomgeving probeert te creëren voor mensen met het syndroom van down. Met behulp van de stichting kunnen meerdere mensen met het syndroom van down, in de vorm van een woongroep, op een prettige manier op zichzelf wonen. Er is constant begeleiding aanwezig van kundig zorgpersoneel. De Huizer-maatjes zorgen er dus voor dat mensen met het syndroom van down op een prettige en veilige manier zelfstandig kunnen wonen. Help jij ons mee om deze stichting naar de top te wandelen?