In december zetten we ons extra in met elkaar voor elkaar!

De Facilicom Foundation zet zich het hele jaar actief in voor anderen, maar in de maand december zetten we net een stapje extra. De betrokkenheid is in deze maand extra groot omdat we een familiebedrijf zijn en december de maand is van de familiefeesten. Niet voor iedereen is december een feestmaand. Daarom maken we ons op voor diverse eindejaarsacties. Acties die licht brengen aan het eind van het jaar. Benieuwd wat we  doen om in december de leefomgeving van mensen beter te maken?

Samen voor elkaar

Wat we doen is verschillend, maar alles is terug te voeren op dit thema: Samen voor elkaar. Samen willen we er zijn voor mensen die het minder hebben. Maar het is niet alleen maar de kerstboodschap die aan onze acties hangt. We willen je ook vragen om ‘samen voor elkaar’ ook zelf op te pakken. Hoe? Door een beetje extra aandacht te hebben voor je collega’s. In het bijzonder voor collega’s van wie je weet dat december voor hen geen makkelijke maand gaat worden. Juist dat kleine beetje extra aandacht kan zó’n groot verschil maken. En dat verschil maken we bij Facilicom graag samen.

Een Nordmann-kerstboom. Een tas vol boodschappen. Een bioscoopbon. Een doos Lego of een knutselkoffer. Echt, je kunt zoveel mooie bijdrages doen  voor € 25! Want dat is het bedrag waarvoor jij namens de Foundation iets mag weggeven. Bijvoorbeeld aan een buurvrouw of een kennis. Een moeder van het schoolplein of iemand bij jou in de straat. Zolang het maar iemand is die in december wel een steuntje in de rug kan gebruiken. ‘Kleine bijdrage, groot gebaar’ heet de actie. Als jij voor het ‘grote gebaar’ zorgt, betalen wij de bijdrage van € 25,-.

Mocht je iemand in gedachte hebben dan kun je dit aanvragen via onderstaande knop:

Formulier 'Kleine bijdrage, groot gebaar'

Je kunt tot en met 23 december je aanvraag inzenden.

Het Ouderenfonds is een organisatie die actief is voor kwetsbare ouderen. Dat zijn er veel in ons land. Elk jaar krijgen duizenden ouderen een aardigheidje van het fonds: een kerstbox. Deze box is tijdens corona in plaats gekomen van de traditionele kerstdiners.

De box bleek een succes, zodat dit nu voort wordt gezet naast het kerstdiner. Met de donatie van de Foundation kan het Ouderenfonds ook dit jaar weer veel ouderen verassen met een kerstbox. In de box vinden de ontvangers onder meer wat lekkers, een cadeautje en een handgeschreven kerstkaart.

Wil je ook helpen? Dat kan:

Jouw hulp maakt het mogelijk dat we zoveel mogelijk eenzame ouderen een kleurrijke en gezellige kerst kunnen bezorgen.

 

De voedselbanken hebben het altijd al druk gehad met aanvragen, maar dit jaar werd het nog drukker op de uitdeelpunten. De hoge inflatie en  hoge energiekosten, zorgde ervoor dat meer mensen naar de voedselbanken gaan. Ondertussen krijgen die minder aanvoer van producenten en winkels. Veel fabrikanten hebben de productie teruggeschroefd, omdat produceren te duur is.

Daarom helpen wij dit jaar de Voedselbanken met een extra donatie onder andere in Vlaardingen, Veenendaal en Rotterdam.

Het Winterterras is al een paar jaar een groot succes in hartje Vlaardingen. Een maand lang kun je in december schaatsen, weer of geen weer. Je kunt er bijvoorbeeld een uurtje schaatsen combineren met wat lekkers eten en drinken. Zo vanzelfsprekend is dit alleen niet voor iedereen.

Via de voedselbank en de gemeente in Vlaardingen krijgen inwoners daarom een dag op het Winterterras aangeboden. Gratis, met dank aan de Facilicom Foundation. Het is een lokaal doel welke aangedragen is door een van onze collega’s en waarvoor we bij de Facilicom Foundation graag een budget beschikbaar stellen.

Vluchtelingenwerk Nederland gekozen tijdens de Facilicom Foundation Dag

Drie personen met een waardencheque voor Vluchtelingenwerk

Op 15 maart van dit jaar hadden we de Facilicom Foundation Dag. Die dag wilden we graag onze ambassadeurs in het zonnetje zetten.   Per divisie mocht een ambassadeur een goed doel aandragen. Elk doel zouden we verrassen met een donatie van € 3.000,-. Via een stemronde onder alle medewerkers kwam er nog eens € 2.000,- bovenop voor het doel met de meeste stemmen. Dit jaar kwam  Vluchtelingenwerk Nederland als winnaar uit de stemronde.

Niet alleen een goed doel maar ook een heel actueel doel na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. De € 5.000,- werd zelfs nog verdubbeld door de extra donatie van de Foundation. Zo konden Mariëlle Brunink (HR-manager Trigion Safety Group) en ambassadeur Miranda Nieuwpoort een cheque van € 10.000,- overhandigen. Een bedrag dat door Vluchtelingenwerk dankbaar is ontvangen, zoals je kunt zien op de foto.

Samen met elkaar voor elkaar op het Midwinter Festijn

het midwinter festijn met ontbijt en high-tea

Kinderen en ouderen zijn op 20 december welkom voor het Midwinter Festijn in Amsterdam. Het is een bijzonder evenement, dat de Facilicom Foundation samen met ABN AMRO Foundation organiseert. Het Festijn bestaat uit twee delen. ‘s Morgens krijgen kinderen van het Jeugd Educatie Fonds uit Amsterdam een feestontbijt om daarna spelletjes te gaan doen en liedjes te zingen. Het middagprogramma bestaat uit een high tea voor ouderen die in verzorgingshuizen wonen en in deze periode wel wat gezelligheid kunnen gebruiken . Het leuke is dat de kinderen uit de ochtend samen kerstkaarten kleuren en schrijven voor de ouderen in de middag.

Gezocht: goede doelen!

Hierboven kwam je al veel mooie initiatieven tegen. Schiet jou bij het lezen ook iets te binnen? Een mooi initiatief, een goed doel, een organisatie die zich voor anderen inzet? Je kunt zelf projecten aanmelden. En niet alleen in december, maar het hele jaar.