Zestienjarige Elysée Landu nieuwe vice-CEO Facilicom Group

Facilicom Foundation

 

Ruim 200 kinderen namen op donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Vice-CEO Martine Geurts benoemde de 16-jarige Elysée Landu die dag tot ‘nieuw lid’ van het concern directieteam van Facilicom Group. Direct na haar benoeming liet Elysée de nieuwe wervingsfilm ‘Happy People make happy people’ aanpassen.

Martine en Elysée in gesprek over de werkenbijfacilicom-website

 

‘Als een van de grootste werkgevers van Nederland zetten wij in op een grote betrokkenheid voor en door onze medewerkers. De deelname aan De Baas van Morgen sluit hier perfect op aan. Daarmee binden we samen met JINC de strijd aan tegen kansenongelijkheid onder jongeren, waarbij een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen van zelfsprekend is’, vertelt Martine Geurts. ‘Ik heb vandaag samen met Elysée mogen optrekken. Elysée gaf mij mooie inzichten in hoe de medewerkers van de toekomst personeelswervingscampagnes van bedrijven bekijken, welke media ze gebruiken en hoe ze wervingswebsites zoals www.werkenbijfacilicom.nl beoordelen. Inzichten die ons zeker gaan helpen in de komende wervingstrajecten ‘vakantiekrachten’ en ‘bijbanen’ waar wij binnenkort mee van start gaan. Zo maakte Elysée rake opmerkingen over de ruwe versie van onze nieuwe wervingsfilm. Die gaan we dan ook zeker nog aanpassen’, besluit Martine.

Een goede start op de arbeidsmarkt

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, ervaren op deze manier hoe het is om de leiding te hebben en doen een waardevolle ervaring op voor later. Onder meer ABN-Amro, TomTom, Philips, Transavia en het Van Gogh Museum doen mee, evenals minister Hugo de Jong (VWS) en burgemeester Jos Wienen van Haarlem.

 

Facilicom Foundation maakte oktober 2018 bekend dat zij een partnership met JINC sloten om op die wijze samen te strijden voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaald maar een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.