Verdere versoepeling, maar alles op 1,5 meter

Facilicom Group Corona

Tijdens de voorlopig laatste persconferentie van woensdag 24 juni heeft het kabinet verdere versoepeling van de bestaande maatregelen aangekondigd. Een regel blijft zoals hij is: houd anderhalve meter afstand. De belangrijkste versoepelingen op een rij:

Vanaf 1 juli

  • Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Wel moeten ze op afstand blijven van volwassenen.
  • Geen maximum aantal bezoekers meer voor bijeenkomsten, zoals horeca, theaters, bioscopen, kerken en evenementen. Ook verjaardagen, buurtfeestjes, bruiloften en uitvaarten horen erbij. Voorwaarde is wel dat gasten van tevoren wordt gevraagd of ze klachten hebben, de zogenoemde triage. Voor bijeenkomsten zonder triage blijft wel een limiet gelden. Binnen maximaal 100 mensen en in de buitenlucht 250. Voor alle bijeenkomsten is reserveren verplicht.
  • Het openbaar vervoer kan weer op volle capaciteit worden benut en ook touringcars mogen weer rijden. Mondkapjes blijven verplicht.
  • Samen reizen in de auto mag weer. Geadviseerd wordt een mondkapje te dragen.
  • Tafels op terrassen mogen dichter op elkaar, onder voorwaarde dat ze zijn voorzien van zogenaamde kuchschermen.

Vanaf 1 september

  • Publiek is weer welkom bij wedstrijden in het betaald voetbal. Uiteraard onder voorwaarde van de 1,5-meterregel, van binnenkomst tot vertrek. Zingen en spreekkoren zijn niet toegestaan om de kans op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden.

Na de zomervakantieMiddelbare scholen kunnen weer helemaal open. Voorwaarde is wel dat scholen hygiënemaatregelen treffen en dat voor die tijd het coronavirus niet is opgelaaid.

Blijf alert op richtlijnen en maatregelen

Alhoewel het bovenstaande goed nieuws is, zeker met de vakantieperiode in het vooruitzicht, blijven we benadrukken alert te zijn en de geldende maatregelen goed te blijven volgen. Voor nu is dat dus ook nog steeds: blijf thuis bij klachten en laat je testen, houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte, geen handen schudden, niezen in je elleboog en handen wassen zo vaak als mogelijk. Ook blijft zoveel mogelijk thuiswerken het devies.

Vakantieperiode

Vooralsnog gelden deze richtlijnen tot minimaal 1 september. Achter de schermen werkt Facilicom Group aan een beleid voor ná 1 september, op basis van de richtlijnen van de overheid. We doen er alles aan om onze dienstverlening maximaal op peil te houden en zorgen dat veilig werken is geborgd. Mocht het coronavirus impact hebben op onze dienstverlening, dan wordt u daarover tijdig geïnformeerd door uw contactpersoon. Heeft u vragen over onze dienstverlening en ons beleid rondom reizen naar het buitenland in de vakantieperiode? Neem dan contact op met uw contactpersoon.Wij wensen iedereen een fijne en uiteraard veilige vakantie toe.