Samenwerking met JINC gaat verder in 2021

Facilicom Foundation

Zoals je misschien weet, is Facilicom een trotse partner van JINC. Samen met deze non-profitorganisatie helpen we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand richting een goede start op de arbeidsmarkt. Kun jij de komende maanden ergens een paar uur vrij houden in je agenda? En wil je kinderen uit jouw stad die achterop zijn geraakt door de coronacrisis, een stevige duw in de rug geven? Doe dan mee met een Bliksemstage of een Sollicitatietraining van JINC!

“In opdracht van JINC heb ik eind november voor vmbo- leerlingen van het Gregorius College in Utrecht een Bliksemstage in de Klas mogen voorbereiden. Mijn zoon heeft in 2018 zijn havo-diploma gehaald op deze school, dat maakte het voor mijn wel speciaal. Naast een algemene presentatie over het werkveld Facilitaire Dienstverlening en de Facilicom Group hebben de leerlingen twee praktijkopdrachten uitgevoerd. De eerste opdracht was in de rol van een technicus brandbeveiliging, de leerlingen hadden tien minuten de tijd om door de school te lopen en alle onderdelen van een brandmeldinstallatie te ontdekken. Tijdens de tweede opdracht mochten de leerlingen een planning maken, dit vanuit de rol van een planner beveiliging. De leerlingen waren super enthousiast en zeer geïnteresseerd. Super leuk, want mijn doelstelling was om leerlingen enthousiast te maken voor ons werkveld. De leerlingen heb ik bovendien verteld welke MBO en HBO opleidingen gevolgd kunnen worden om in ons vakgebied aan de slag te kunnen. We sloten af met een quiz, waaruit nogmaals bleek dat ze echt opgelet hadden.”

- Linda Meijer, Senior Projectmanager Facilicom Solutions

Bliksemstage

Tot de coronacrisis liepen leerlingen met het project Bliksemstage regelmatig een ochtend mee op onze werkvloer, waarbij ze allerlei opdrachten uitvoerden. Dat gaat nu even niet. Maar wij kunnen de werkvloer wél naar de kinderen brengen.

Hoe? Met een standaard Bliksemstageprogramma voor Facilicom, inclusief opdrachten, filmpjes en een presentatie. JINC zorgt voor een goede voorbereiding, waarna jij de Bliksemstage met een collega kan geven. Live in de klas of via een online verbinding – wat jijzelf het prettigst vindt.De kinderen leren daardoor veel over de arbeidsmarkt, ze ontdekken welke beroepen er bestaan en wat bij ze past. Dat is van groot belang, want ze moeten al vroeg kiezen welke kant ze uitgaan. En waarschijnlijk kun je de energie en het plezier die zo’n klus opleveren, nu zelf ook prima gebruiken!

Sollicitatietraining

Veel jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand missen iemand in hun omgeving die hun vertelt wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat de telefoon uit hoort te staan en ze rechtop moeten zitten. JINC organiseert daarom Sollicitatietrainingen. Professionals uit het bedrijfsleven, jullie dus, gaan tijdens deze training laten zien hoe je zo’n gesprek maakt of breekt!Wil jij je inzetten als vrijwilliger komend jaar en een (digitale) Sollicitatietraining geven of een bliksemstage organiseren? Neem dan contact op via info@facilicomfoundation.nl. Een paar uur tijd is al genoeg om kinderen te helpen.