Samen Winter Warm, een succes dat naar meer smaakt

Facilicom Foundation

Samen Winter Warm, een succes dat naar meer smaakt. Het idee is afkomstig van een bewoner uit Enschede. Welzijnswerk haakte hierop aan door als doel te stellen: verbindingen maken tussen bewoners in een tijd waarin iedereen afstand van elkaar moet nemen.

Dat is goed gelukt! Vrijwilligers maakten dagelijks verse soep en deelden deze aan wijkbewoners uit. Ook hebben bijna honderd straten zich aangemeld voor het straatversieringspakket, om zo sfeer aan hun straat te geven. En er was een tasjesactie: op één dag werden alle kerststollen en puzzels ingepakt en persoonlijk bij de opgegeven adressen bezorgd.

In aanloop naar deze actie ontstonden al de eerste nieuwe verbindingen, zoals vrijwilligers die hulp aanboden. Maar ook grepen wijkbewoners dit initiatief aan om hun verhaal te delen en gaven bewoners hun buren op om deze een hart onder de riem te steken. We zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit mooie initiatief. Lees hieronder het complete verslag van de actie.Lees meer