Nieuwe impuls aan datagedreven dienstverlening bij Facilicom Group

Facilicom Group

Per 1 januari 2020 is Pieter Zeestraten benoemd als CIO van Facilicom Group. Tegelijk met de benoeming van Pieter Zeestraten is het algemeen bestuur van Facilicom Group uitgebreid met Marcel Krom als non-executive.

"Binnen onze eigen bedrijfsvoering én de dienstverlening aan onze klanten speelt het verzamelen, analyseren en verwerken van waardevolle data een steeds grotere rol", zegt Geert van de Laar, CEO van Facilicom Group. "We gebruiken data-analytics bijvoorbeeld om veilige omgevingen te creëren en om schoonmaakdiensten optimaal af te stemmen op het actuele gebruik. Met de komst van Pieter Zeestraten en Marcel Krom zetten we een volgende stap in onze ambitie om meer datagedreven te werken, met name door data verder te ontsluiten en de operationele aansturing naar een hoger niveau te brengen."

Datagedreven werken als strategische pijler

Datagedreven werken is - naast operational excellence, customer centricity en vernieuwend organiseren - een strategische pijler van Facilicom Group. Met beide heren heeft het bedrijf in Schiedam zeer veel expertise op het terrein van digitale innovatie in huis.

“Ik zie in Facilicom een ambitieus familiebedrijf met veel maatschappelijke relevantie, aldus Pieter Zeestraten. Ik ga graag de uitdaging aan om samen met de collega’s de ingeslagen weg naar meer datagedreven werken verder vorm te geven”.

“De invloed van digitalisering richt zich bedrijfsmatig op twee aspecten”, geeft Marcel Krom aan. “Optimalisatie van bestaande business modellen en transformatie van business modellen binnen bestaande en nieuwe markten. Ik zie ernaar uit om mijn opgedane kennis in deze twee gebieden in te brengen bij de verschillende bedrijven van Facilicom Group. Datagedreven werken wordt in de toekomst normaal, de kunst is om daar stap voor stap naar toe te groeien, het liefst in een stabiel en hoog tempo”.

Pieter Zeestraten heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van ICT en digitalisering binnen KPMG (Nolan, Norton &Co), Getronics PinkRoccade, KPN en werkte recent op strategische ICT-posities bij Exact en Alliander.

Marcel Krom is als CIO werkzaam bij PostNL verantwoordelijk voor onder meer data solutions, innovatie en digitalisering.