Kleuren voor het ouderenfonds! Download de Facilicom Foundation kleurplaat

Facilicom Foundation

Ben je nu ook vaker thuis met de kinderen? Wat is er dan leuker dan even samen – zonder schermpje – bezig te zijn? Daarom heeft de Facilicom Foundation een kleurplaat gemaakt. Dus maak de keukentafel vrij, pak alle kleurpotloden, stiften en krijtjes erbij en ga meteen met de kinderen aan de slag. Nog leuker is het om de kleurplaat, als hij af is, op te sturen naar een oudere. Zo bezorg je niet alleen jezelf en je kinderen, maar ook een oudere een brede glimlach!

Word schrijfmaatje!

Dus kleur de kleurplaat in een stuur hem naar opa, oma, oom of tante, of doe hem in de brievenbus bij die oudere buurman of buurvrouw van een paar huizen verderop. Om een oudere te verblijden met jullie kleurplaat kun je jezelf ook aanmelden als schrijfmaatje. Het ouderenfonds brengt jou dan als schrijfmaatje in contact met een oudere en kun je jouw kleurplaat naar hem of haar opsturen. Meedoen is gratis, alleen de verzendkosten (envelop/postzegel) zijn voor eigen rekening. Meld je aan als schrijfmaatje via de website van het ouderenfonds. Hier vind je ook de verdere verzendinstructies.

Wil je ook een kaartje of brief naar eenzame ouderen versturen? Dat kan! Ouderen fleuren niet alleen op van een kleurplaat. Zij vinden het ook erg leuk om een kaartje of een brief in de bus te krijgen. Zeker nu velen van hen vanwege de coronacrisis minder sociaal contact met hun dierbaren en de buitenwereld hebben. Ook dit kun je aangeven bij jouw aanmelding als schrijfmaatje.