Hoofdkantoor van Facilicom Group gebruikt slim en duurzaam systeem voor schone lucht

Facilicom Group

In het hoofdkantoor van Facilicom Group is een state of the art systeem in werking dat de lucht zuivert met ionisatie. Daarmee verbetert het binnenklimaat en vermindert het energieverbruik.

 

De coronacrisis heeft het belang van schone lucht en goede ventilatie in werkomgevingen extra hoog op de agenda gezet. Het nieuwe luchtbehandelingssysteem op het hoofdkantoor van Facilicom Group in Schiedam is helemaal coronaproof, vertelt René Heederik, facilitair manager van Facilicom Group. "In samenwerking met Ionair is een systeem gerealiseerd dat lucht filtert en vervolgens reinigt met ionisatie. Daardoor wordt het binnenklimaat zuiver en hygiënisch." Ionen breken door het hele gebouw vluchtige organische stoffen en geuren af, verminderen de hoeveelheid fijnstof en elimineren bacteriën, schimmels en virussen.De lucht in het vijftien verdiepingen tellende kantoorgebouw aan de Karel Doormanweg wordt bovendien niet gerecirculeerd, maar met speciale afzuigsystemen afgevoerd. Heederik: "Elke ruimte is voorzien van twee units: een voor de inblaas en een voor de afzuiging. In de liften zijn speciale units geplaatst waar de lucht extra wordt behandeld met UV, dat zorgt voor desinfectie."

 

Slimme monitoring zorgt voor juiste reiniging

De ionisatiemodules van Ionair zijn ingebouwd in twee luchtbehandelingskasten op het dak van het kantoorgebouw. Sensoren op allerlei plekken in het pand geven data door over het actuele gebruik, zodat het gebouwbeheersysteem het binnenklimaat steeds op de juiste intensiteit reinigt.

 

Luchtbehandelingssysteem levert energiebesparing

Naast een verbetering van het binnenklimaat levert het state of the art luchtbehandelingssysteem ook een energiebesparing op. "Naar schatting verminderen we dertig procent van het verbruik voor klimaatgerelateerde systemen en installaties. Dat komt doordat er minder buitenlucht hoeft te worden aangetrokken, verwarmd, afgekoeld en afgevoerd."

 

Een duurzaam en innovatief bedrijfsgebouw

Facilicom Group is sinds 2006 gehuisvest aan de Karel Doormanweg in Schiedam. Bij de opening stond het pand bekend als het meest duurzame bedrijfsgebouw van Nederland. Het kantoor is ook een proeftuin voor verduurzaming en innovatie. Zo heeft het gebouw een eigen warmte-koude-opslag en zijn er receptierobots in gebruik.

 

Expertise over gezond en schoon binnenklimaat delen

Binnen Facilicom Group is veel expertise over een gezond en schoon binnenklimaat, die wordt toegepast in de eigen bedrijfsvoering én voor klanten. Gom, de schoonmaakspecialist van Facilicom Group, zet onder meer probiotica en robots in. De adviseurs van Facilicom Energiemanagement en de installateurs van Breijer zorgen onder andere dat gebouwbeheersystemen effectief en efficiënt werken, waardoor het comfort verbetert en het energieverbruik vermindert.