Gom wordt nieuwe eigenaar van Degenaar Gevelonderhoud in Den Haag

Degenaar Gevelonderhoud in Den Haag gaat verder onder de paraplu van schoonmaakbedrijf Gom. Het ruim veertig jaar oude bedrijf is gespecialiseerd in glasbewassing en gevelonderhoud van kantoorgebouwen. Degenaar Gevelonderhoud gaat als zelfstandig onderdeel binnen Gom nauw samenwerken met Gom Specialistische Reiniging. De twee bedrijven vullen elkaar vooral op het gebied van het klantenbestand goed aan. Oprichter Jan Degenaar blijft in de nieuwe constructie aan als verantwoordelijke.

Ook Gom Specialistische Reiniging is actief op het gebied van glasbewassing en gevelonderhoud. Met de acquisitie van Degenaar Gevelonderhoud wil Gom die specialisatie verder versterken. ‘Degenaar staat goed bekend in de markt en heeft veel kennis op het gebied van glas- en gevelonderhoud. Het is een bedrijf dat vooral bij vastgoedbeheerders een naam heeft opgebouwd, als onderhoudsbedrijf buitengevels. Gom Specialistische Reiniging zit als onderdeel van Gom meer bij individuele klanten, dus dit sluit enorm goed aan’, zegt algemeen directeur Albert van der Meulen van Gom over de stap.

Prominente gebouwen

Degenaar Gevelonderhoud is in 1978 gestart door naamgever Jan Degenaar. Van een traditioneel glasbewassingsbedrijf, actief op de particuliere markt, ontwikkelde het bedrijf zich in de loop van de jaren richting zakelijke markt. In de Randstad en ook daarbuiten is Degenaar Gevelonderhoud actief voor een nog altijd groeiende groep gebouweigenaren, vastgoedmanagers, projectontwikkelaars en aannemers. Op de klantenlijst staan meerdere aansprekende projecten.

Bezinnen op de toekomst

Beide bedrijven kennen elkaar al langer. Incidenteel werd al ook op collegiale basis samengewerkt. Die goede ervaringen waren reden voor Jan Degenaar om het overnamegesprek met Gom aan te gaan. ‘Ik word dit jaar 63 jaar en dat is toch een moment dat je je gaat bezinnen op de toekomst. Er werken hier ongeveer veertig mensen, met onderaannemers erbij vijftig, die voor hun inkomen afhankelijk zijn van het functioneren van Degenaar. We doen het samen, dus is het ook mijn plicht om het bedrijf op een goede manier achter te laten.’

Als merk laten bestaan

Per direct treedt het bedrijf toe tot Gom, onderdeel van Facilicom Group, al zal er voor opdrachtgevers weinig veranderen zegt Degenaar. ‘Ik blijf nog minimaal drie jaar verantwoordelijk. We laten Degenaar Gevelonderhoud als merk ook gewoon bestaan en we blijven vanuit Den Haag onze eigen klanten bedienen. Voor ons is het een voordeel dat we een betere ondersteuning krijgen. Gom heeft op alle vlakken specialisten in huis.’Peter Hoeijmans, business unit directeur Gom Specialistische Reiniging, verwacht dat de culturen van de twee bedrijven goed samen gaan. ‘Wij zijn van de korte lijnen. Medewerkers en kwaliteit hebben we hoog in het vaandel staan. Die zaken komen ook terug bij Degenaar Gevelonderhoud. En net als Facilicom Group is Degenaar Gevelonderhoud een familiebedrijf. Daarom past Degenaar Gevelonderhoud qua cultuur heel goed bij ons, temeer omdat het de doelstelling is dat het bedrijf zijn eigen identiteit behoudt.’